Отидете към основна версия

5 586 5

Вижте "вътрешностите" на най-мощната Skoda Fabia

  • skoda-
  • fabia-
  • rally-
  • r5-
  • рали

Чешката марка показа визуално оформление на състезателния автомобил

От 2015 г. фабричното състезателно подразделение Skoda Motorsport изгражда и доставя на клиентите рали хечбеци Skoda Fabia R5, а от 2019 г. компанията премина към производството на модернизиран модел Skoda Fabia Rally2 evo.

За да демонстрират всички технически решения на този състезателен автомобил, инженерите "разчлениха" един автомобил и направиха нагледно помагало за конструирането на модерен рали хечбек според правилата на R5. Създаването му отнема почти година.

„Скелетът“ се основава на тяло, което преминава заводски тестове за здравина и е готово за състезания, но вместо да бъде изпратено на пистата, инженерите решават да го използват за създаване на необичаен експонат.

За да се намалят разходите за изготвяне на оформлението, въпреки че при проектирането му са използвани абсолютно реални компоненти и възли, те или не преминават контрол на качеството, или са отхвърлени по други причини.

Резултатът е хечбек Skoda Fabia Rally2 evo, изрязан по надлъжната ос - от страната на водача автомобилът е запазил познатия си вид, а от страната на навигатора "вътрешността" на рали автомобила е представена в разчленена форма, което позволява да се види цялата структура на автомобила. Включително това, което обикновено се вижда само от отделни служители в завода.

Процесът на създаване на "скелета" на рали колата на Skoda отнема малко повече от 8 месеца. Компаниите, които доставят компоненти за Fabia Rally2 evo, също взимат участие в изграждането на уникалното оформление, но окончателното сглобяване е извършено в хангарите на Skoda Motorsport.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини