Отидете към основна версия

24 968 14

Как да полирате фаровете на колата без пари

  • фарове-
  • полиране-
  • съвети

Ако искате да си спестите средства има един трик, който може да помогне

Поради мръсотия, прах и ултравиолетова светлина фаровете на автомобила бързо помътняват, покривайки се с матово жълто покритие. Това важи за т.нар. поликарбонатни повърхности, с които са покрити фаровете на почти всички по-съвременни автомобили.

За да ги почистите, връщайки първоначалния им вид, разбира се, най-добре е да посетите специализиран сервиз или пък да прекарате няколко часа в полиране на фаровете с фина шкурка, специална паста и след това да ги покриете с безцветен лак или с фолио. Всичко това обаче не е евтино.

Ако искате да си спестите тези средства има един трик, който може да помогне. Естествено ефектът му не е същият, а и фаровете ще са чисти по-кратко време, но все пак върши работа. С него можете да се справите с по-малко пари и усилия, а за целта трябва да използвате обикновена паста за зъби.

Колкото по-обикновена е пастата за зъби, толкова по-добре. с други думи трябва да използвате бяла паста, а не по-модерните във вид на синкави гелове. Преди да започнете да я използвате измийте и подсушете добре фаровете. След това преминете към основната задача.

Изстискайте пастата върху суха кърпа и "разтрийте" с нея фаровете, след което ги изплакнете с вода. За най-добри резултати повторете процедурата няколко пъти. Пастата ще премахне плаката от фаровете, без да ги повреди. След като свършите с тези процедури, фарът може да се полира до блясък със суха кърпа.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 64 гласа.

Свързани новини