25 Май, 2022 11:05 24 702 14

Как да полирате фаровете на колата без пари

  • фарове-
  • полиране-
  • съвети

Ако искате да си спестите средства има един трик, който може да помогне

Как да полирате фаровете на колата без пари - 1

Поради мръсотия, прах и ултравиолетова светлина фаровете на автомобила бързо помътняват, покривайки се с матово жълто покритие. Това важи за т.нар. поликарбонатни повърхности, с които са покрити фаровете на почти всички по-съвременни автомобили.

За да ги почистите, връщайки първоначалния им вид, разбира се, най-добре е да посетите специализиран сервиз или пък да прекарате няколко часа в полиране на фаровете с фина шкурка, специална паста и след това да ги покриете с безцветен лак или с фолио. Всичко това обаче не е евтино.

Ако искате да си спестите тези средства има един трик, който може да помогне. Естествено ефектът му не е същият, а и фаровете ще са чисти по-кратко време, но все пак върши работа. С него можете да се справите с по-малко пари и усилия, а за целта трябва да използвате обикновена паста за зъби.

Колкото по-обикновена е пастата за зъби, толкова по-добре. с други думи трябва да използвате бяла паста, а не по-модерните във вид на синкави гелове. Преди да започнете да я използвате измийте и подсушете добре фаровете. След това преминете към основната задача.

Изстискайте пастата върху суха кърпа и "разтрийте" с нея фаровете, след което ги изплакнете с вода. За най-добри резултати повторете процедурата няколко пъти. Пастата ще премахне плаката от фаровете, без да ги повреди. След като свършите с тези процедури, фарът може да се полира до блясък със суха кърпа.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    85 1 Отговор
    Потъмняват, защото са пластмасови.Навремето бяха стъклени и не потъмняваха.Ако случайно се зацапаха след няколко стотин хиляди километра се разглобяваха, избърсваха с кърпа и толкова.Сега не могат и да се разглобяват.
  • 2 (......)ФИЛ😡

    10 13 Отговор
    МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛЗВАМЕ ВОДА ЗА 👄,🤔

    Коментиран от #3

  • 3 ДАНИ

    31 4 Отговор

    До коментар #2 от "(......)ФИЛ😡":

    Да,може да се подмиете с нея !!!!!!!
  • 4 Хасковски каунь

    20 2 Отговор
    Това полиране го правя на медальончета от казармата през 1971-73г.
    И сега го правя за фаровете , но ефектът е кратък
  • 5 Читател

    32 3 Отговор
    Водна шкурка - започва се с 800 -> 1200 -> 1600 -> 2000 и след това - с паста за зъби и подходящ вълнен плат; За 15 мин. на фар - ефекта е поразителен. И само на ръка - без машини, че ако нямате опит рискувате да "подпалите" фара. Правя го през година и фаровете ми са като нови. Струва ми 4-5 лв. за шкурка. А листите са гостатъчно големи за да ги ползвам за няколко полирания.

    Коментиран от #7

  • 6 И на края

    14 4 Отговор
    взимаш на жената лака за нокти и те така🤣
  • 7 Актуално

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Читател":

    Това е правилно описан начин. Пожълтява изгорелия слой на лак който е нанесен върху поликарбоната на фаровете. Той се премахва със шкурка както е описал колегата и след изчистването на стариая лак и полирането се нанася отнове специален лак. Не напразно са покрили поликарбоната с лак производителите
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 3 Отговор
    Какво постигате с това?????Хахахах!По добре си изрежете ноктите!!!!
  • 9 Фар Край

    16 1 Отговор
    Ха, в казармата беше чудо с тия ключодържатели. За фаровете лъскането ще стане, но ефекта е краткотраен. Пластмасата се обработва с покритие от титанов диоксид, който я пази от слънцето. Съборите ли го, ще матират за 2 месеца.
  • 10 Алекс

    16 1 Отговор
    Много по добър ефект има с лимон и сода бикарбонат, демек хлябна сода.
    Режете лимона на две поръсвате със содата и търкате!!!
    След това изплаквате със вода!!
  • 11 бай Гъдю

    6 1 Отговор
    Тампон памуков паста "Поморие" - евтина и българска. Търкаш въртеливо и миеш с вода докато се полират. Така полирахме стъклата на часовници преди години... :)
  • 12 бай Гъдю

    5 0 Отговор
    Тампон от памук и паста за зъби "ПомориН"... И вода.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Продават

    0 0 Отговор
    се комплекти за целта и са евтини.
    Само шлайфане (без значение дали с паста за зъби, шкурка или шлайфпаста) е достатъчно само с цел продажба (пробутване) на колата. Иначе трябва след шлайфането да се покрие с лак за да е по-траен ефекта. В комплектите за фарове си има такъв лак (не всеки лак става!).
    Най-добре са разбира се старите стъклени фарове.