Last news in Fakti

9 Юни, 2022 14:43 16 025 11

Как да подготвим автомобил за продажба (няколко базови съвета)

  • употребяван автомобил-
  • продажба-
  • съвети
Как да подготвим автомобил за продажба (няколко базови съвета) - 1

Предпродажбената подготовка на употребяван автомобил може значително да повлияе на цената. Следователно, ако се извърши правилно, можете да получите допълнителна печалба от продажбата, а и клиентът да е доволен. Тук не става въпрос да се прикрият някои дефекти, а за това как колата да стане по-привлекателна. Ето и някои от базовите съвети.

Ходова част

Да започнем от техническата страна. Ако има някои дребни проблеми, които могат да бъдат отстранени евтино и бързо, по-добре е да се справите с тях. В крайна сметка това, което ще струва стотина лева в сервиза, може да се удвои при продажбата. Колата трябва да е "стегната", или с други думи да не потропва нищо.

Екстериор

Повечето купувачи гледат повече на външния вид, така че му обърнете достатъчно внимание. Ако фаровете са помътнели, полирайте ги, процедурата не струва много, а можете да го направите и сами. Тази процедура значително подобрява външния вид на автомобила.

Също така, в идеалния случай, е добре да полирате и каросерията и ако отново не искате да харчите много пари, също можете да го направите сами. След това измийте добре колата, леко докоснете всички малки драскотини със специален маркер за боядисване и нанесете финалния слой твърд восък. Ще се учудите от резултата.

Интериор

Що се отнася до интериора на колата, то най-добре е просто да измиете добре салона на автомобила и да не използвате евтини спрейове със специфична миризма, след това да окачите неагресивен ароматизатор и това е всичко.

Двигател

Бъдете внимателни, когато миете двигателя си. Разбира се, той е много привлекателен, когато е чист и красив под капака, но за да не изглежда подозрително, по добре само го забършете с влажна кърпа. Може и да го обслужите с ново масло и филтри и да покажете това на купувача. Това също е бонус, който може да повиши цената.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    29 3 Отговор
    Глупости! С толкова инвестиции по колата, накрая нищо няма да взема при продажба! Истината е някоя риба да клъвне и готово! 🤣

    Коментиран от #8

  • 2 геландеваген

    26 2 Отговор
    Българина е свикнал да бъде лъган, особено за километрите.. Обаче вярва... досущ като в политиката. А иначе хем капризен, хем не ще да дава пари... Цирк цирк цирк !
  • 3 Гладен брокер

    23 1 Отговор
    Най-важно е да върнем километража и да се лъсне колата перфектно. Е сега ще я обслужа и ще я дам на някой да се вози.А и цената трябва да е втсока защото папагалите по това преценяват.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 оня с коня

    20 0 Отговор
    И възниква логичният въпрос:След като Собственикът се оръси да си стегне колата,ЗАЩО да я продава?А ако е "Патрон" е щу купува нова,значи има Пари,т.е. не му пука ЧАК ТОЛКОВА колко ще вземе за старата.

    Коментиран от #11

  • 6 Да върнем

    11 1 Отговор
    километража, е най важното
  • 7 Киро

    14 1 Отговор
    Моя дърт форд превъртя километража и сега е на 6000 километра. Време е да го продавам...
  • 8 Дядо Стою

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Съгласен съм. Сиромасите кълват на по-ниска цена. Измий колата, пусни една прахосмукачка вътре и качвай обява! За какво да вързваш кукичка, като каракудите захапват директно влакното и стискат, да не го изпуснат
  • 9 Как да подготвим автомобил за продажба

    5 1 Отговор
    Като му върнем километража
  • 10 Отвън

    2 0 Отговор
    Зависи от колата. Има подценени марки, за които не си струва.
  • 11 Ник.а

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Забавен начин на мислене имаш.. селски тип,но все пак ;)
    Мога ли да си направя извода,че бек,като теб би си сменил колата само и единствено,ако е счупена вече??