Отидете към основна версия

4 508 6

Никога не игнорирайте лампата за проверка на двигателя

  • check engine-
  • съвети

Много хора не се интересуват от сигнала "check engine"

Според проучване, направено от специалистите от reviews.com, само около 36% от анкетираните заявяват, че проверяват колата си в специализиран сервиз в рамките на една седмица след като светне лампичката за проверка на двигателя.

По-лошото е, че цели 25% от участниците казват, че никога не реагират на лампата за проверка на двигателя и светването ѝ, въобще не ги вълнува и те продължават да си карат колата. Причината, която повечето посочват, е, че те просто не искат да знаят и не се интересуват какво не е наред под капака.

Трябва обаче да знаете, че светването на "check engine" не е за пренебрегване. Вярно е, че много проблеми, които включват лампичката за проверка на двигателя, са незначителни - може да е дори разхлабена капачка на резервоара или нещо подобно, но грижата за малки проблеми сега може да предотврати големи проблеми по-късно.

Ако лампата светне, най-добрият избор за повечето от нас е да посетите сервиз - повечето механици ще диагностицират проблема безплатно. Можете също така да си купите един от тези евтини, лесни за използване четци на кодове и да диагностицирате проблема сами.

Своевременното и адекватно реагиране на сигнала "check engine" е важно. Така със сигурност ще предотвратите, както сериозни проблеми, свързани с нерви и скъпи ремонти, така и по-незначителни такива, които също са причина за главоболия.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини