Отидете към основна версия

11 505 22

Поредната глупост на Илон Мъск е факт

  • илон мъск-
  • програмисти-
  • twitter

Илон Мъск привлича инженери на Tesla в Twitter, които използват напълно различен език за програмиране

Снимка: Shutterstock

Новият собственик на Twitter Илон Мъск привлича програмисти от другите си бизнеси да работят в социалната мрежа. По данни на Insider, програмисти на Tesla преглеждат съществуващия код в Twitter. А е ясно, че програмистите на Tesla имат малък опит в проектирането на социални медии и използват различен език за програмиране, твърди CNBC.

Като нов собственик на Twitter, Илон Мъск привлича програмисти от другите си бизнеси, за да прегледат кода , който управлява платформата, но тези, които е избрал за тази работа, нямат почти никакъв опит на това поле и използват различен език за програмиране , съобщи CNBC .

Повече от 50 служители на Tesla, двама служители на Boring Company и един служител на Neuralink са избрани да прегледат кода в платформата за социални медии, като настоящите служители на Twitter казват пред CNBC, че за да изпълнят сроковете за преглед на Мъск, те карат 12-часови смени, седем дни в седмицата без комуникация относно тяхното възнаграждение или сигурност на работата.

Twitter, който работи с помощта на публични функции за публикуване и търсачка, е разработен в код, написан на Scala, сравнително нов 18-годишен език за програмиране, в сравнение с Python, който е 31-годишен език за програмиране и който инженерите на Tesla използват в момента .

Един служител на Tesla, който не участва в прегледа на кода в Twitter, каза пред Washington Post , че инженерите на компанията ще се затруднят да оценят точно съществуващия код на социалната платформа, която работи с помощта на широкомащабни разпределени системи, които са извън тяхната компетентност.

„Идеята Илон да бъде обграден от неговите програмисти, които преглеждат кода на Twitter, е смешна“, твъди източникът, който не е упълномощен да обсъжда темите от името на компанията и говори пред The ​​Washington Post при условие за анонимност поради страх от отмъщение.

Настоящите служители на Twitter описват пред CNBC нерегламентираното работно време в опит да докажат стойността си въпреки предстоящите съкращения на работни места, докато двама от служителите на Tesla заявяват, че са принудени да поемат допълнителната работа без допълнително заплащане.

Ще припомним, че след придобиването Мъск направи мащабни съкращения на ръководни кадри и в преговори с инвеститори обеща, че ще съкрати 75% от съществуващите служители на Twitter. Мъск и представители на Twitter не отговориха на Insider за коментар по темата.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 26 гласа.

Свързани новини