Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 13:36 11 485 22

Поредната глупост на Илон Мъск е факт

  • илон мъск-
  • програмисти-
  • twitter

Илон Мъск привлича инженери на Tesla в Twitter, които използват напълно различен език за програмиране

Поредната глупост на Илон Мъск е факт - 1
Снимка: Shutterstock

Новият собственик на Twitter Илон Мъск привлича програмисти от другите си бизнеси да работят в социалната мрежа. По данни на Insider, програмисти на Tesla преглеждат съществуващия код в Twitter. А е ясно, че програмистите на Tesla имат малък опит в проектирането на социални медии и използват различен език за програмиране, твърди CNBC.

Като нов собственик на Twitter, Илон Мъск привлича програмисти от другите си бизнеси, за да прегледат кода , който управлява платформата, но тези, които е избрал за тази работа, нямат почти никакъв опит на това поле и използват различен език за програмиране , съобщи CNBC .

Повече от 50 служители на Tesla, двама служители на Boring Company и един служител на Neuralink са избрани да прегледат кода в платформата за социални медии, като настоящите служители на Twitter казват пред CNBC, че за да изпълнят сроковете за преглед на Мъск, те карат 12-часови смени, седем дни в седмицата без комуникация относно тяхното възнаграждение или сигурност на работата.

Twitter, който работи с помощта на публични функции за публикуване и търсачка, е разработен в код, написан на Scala, сравнително нов 18-годишен език за програмиране, в сравнение с Python, който е 31-годишен език за програмиране и който инженерите на Tesla използват в момента .

Един служител на Tesla, който не участва в прегледа на кода в Twitter, каза пред Washington Post , че инженерите на компанията ще се затруднят да оценят точно съществуващия код на социалната платформа, която работи с помощта на широкомащабни разпределени системи, които са извън тяхната компетентност.

„Идеята Илон да бъде обграден от неговите програмисти, които преглеждат кода на Twitter, е смешна“, твъди източникът, който не е упълномощен да обсъжда темите от името на компанията и говори пред The ​​Washington Post при условие за анонимност поради страх от отмъщение.

Настоящите служители на Twitter описват пред CNBC нерегламентираното работно време в опит да докажат стойността си въпреки предстоящите съкращения на работни места, докато двама от служителите на Tesla заявяват, че са принудени да поемат допълнителната работа без допълнително заплащане.

Ще припомним, че след придобиването Мъск направи мащабни съкращения на ръководни кадри и в преговори с инвеститори обеща, че ще съкрати 75% от съществуващите служители на Twitter. Мъск и представители на Twitter не отговориха на Insider за коментар по темата.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хари Потен

    43 8 Отговор
    e как няма да е глупост - всичко, което настъпва интересите на глобалистите, е глупост :)))))))))))))))))))

    Коментиран от #4

  • 2 Дани

    20 14 Отговор
    Лигльовци и побъркакли се милиардери....

    Коментиран от #3, #10

  • 3 гост

    24 14 Отговор

    До коментар #2 от "Дани":

    Бе де да беше и ти така побъркан , че преди 50 години да станеш най-богатия човек в света , ма нанай , единствено си способен да пълниш тоалетната и да драскаш по форуми , щото и роднините ти няма да слушат и една дума от простотиите ти !
  • 4 гост

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хари Потен":

    Всъщност интересите са на конкуренцията , щото Мъск иска да интегрира Туитер в системата на Тесла и по-специално Старлинк , което значи скоро пълно превъзходство над Фейсбук и Амазон и дори над китайските социални мрежи , щото ще е единствения достъпен реално от цял свят и независим от локални режими и правителства !
  • 5 Селянин

    25 9 Отговор
    Следя го този и си е мозък. Скоро се очаква да пусне Тайфон, който ще ползва интернета на Стралинк от всяка точка на планетата и тотално отпадат наземните мобилни оператори от играта. Тези приказки за претоварените програмисти са тотална плява. Мъск е един от най-желаните работодатели в света и може да си избира служителите. Който не му харесва е свободен да работи в Нокия или Моторола. А сетих те. Те поизлязоха от бизнеса. Проверете коя е най-продаваната кола въобще в Европа за миналият месец от изобщо всички коли без значение от мотора. Май е Тесла с около 28 хиляди продадени бройки.
  • 6 Пропуснали сте най-важното

    25 7 Отговор
    Всъщност илон мъск е на първо място програмист и след това инженер. В първия му бизнес е с проектиране на софтуер. Няма как да не сте чули за paypal.

    Дали пък е направил глупост точно със специалистите по програмни езици защото е лаик в областта, преценете сами дали да вярвате на здравия си разум или на заглавието и статията.

    Коментиран от #8

  • 7 Рапира

    20 8 Отговор
    Ало ФАКТИ, кой е този дълбоко неизвестен Славчев та да коментира действията на Илън Мъск? Или по точно клюките на завистливите US медии.
    Да кажеш за най-великият, доказал се предприемач, на всички времена и световно известна личност, че върши глупости е обидно и за вас, като медия.Освен ако не държите на авторитета си.
  • 8 Стругар

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Пропуснали сте най-важното":

    Уникална пирамида,която ще изгърми до 5 години.Това е Илон Мъск.Вервай ми.

    Коментиран от #9

  • 9 Цели пет години?

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Стругар":

    Пет години от кога нататък ще изгърми тази пирамида? Пет години от 2000 година? Пет години от 2008 година? Пет години от 2012 година? Пет години от 2017 година? Пет години от 2019 г или пет години от днес нататък?

    Защото през всички от изброените години имаше милиони като тебе, които чакат илон мъск да се провали и защото това което говори им се струва невъзможно. А той постигна доста невъзможни неща от тогава.

    И за коя пирамида говориш точно, че той бая пирамиди построи от тогава. Пирамидата paypal? Пирамидата тесла? Пирамидата space x? Пирамидата starlink? Пирамидата twitter? Пирамидата с почти всеки представен електромобил, като към момента са актуални пирамидите сайбертрак и семи?

    Пирамидата с пазарната капитализация на tesla?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Цели пет години?":

    Пазарната капитализация нещо се срина с 50%,що така.То от там се почва.Камиона,грозника и роудстъра за коя година ги отложиха - 2050.

    Коментиран от #12

  • 12 Не се притеснявай

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Така стана с пазарната капитализация преди Тесла да струва 1 трилион. Сега е възможно пак да се повтори и да стане 2 трилиона за Нова година.

    То колко пъти търсене на Тесла вече спря според вас?
  • 13 бай Даньо

    4 5 Отговор
    Бях тръгнал да купувам една Тесла ( няма майтап) и като чух за Пайтън и ми мина ... Аз си мислех че Пайтън се използва само от средношколците да въведение в програмирането!?

    Коментиран от #17

  • 14 бай Даньо

    4 3 Отговор
    Интересна работа в България няма никакви Тесли на практика, но има Тесла зомби !? Тук има 2 най малко и под тая статия са писали поне две - госта и другия дето от бързане да лиже подметката на Мъски няма време за име ... засегне ли някой идола Мъски и те влизат с бутонките напред от първия пост ... дрогаре , поне една акция от Тесла имате ли една емблемка нещо на Тесла на ключодържателя нещо!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Човекът има опит

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "бай Даньо":

    Аз съм от онези двамата, които визираш. А само това твое изказване говори достатъчно. Очевидно си малък и се занимаваш отскоро с програмиране и си мислиш че си най-големия разбирач в света.

    Но Илон Мъск има много по-голям опит от тебе и може да прецени. Също така разполага с едни от най-добрите специалисти в световен мащаб.

    И се появяваш ти и обясняваш как разбираш повече от него? Наистина ли си мислиш, че си по-добър или на правилно съм те разбрал?

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    4 2 Отговор
    Вие Мъск не го мислете. С каквото се е захванал успя да промени бизнеса на цялата индустрия. Дали ФВ щеше да прави електрички, ако не бе Тесла? Всички мениджъри му казваха, че така не се правило, ама виж, Спейс Екс, некогавата най-голяма цел, само за 12г. от нищото сега приземява по 60ракети на година, и дори вози руски космонавти до МКС, даде независимост на САЩ по отношение на космическите дейности, Тесла е лидер при електричките с огромна капитализация и най-вече софтуер, което води до извода, че неговите хора са отличници. Да не мислите, че не знаят програмни езици? Това не е комунизъм, хора, там е можеш или не можеш, рабоят по 12ч, да, ама са на заплати от 150 до 250х.долара годишно. Тесла плаща с 30% повече отколкото динозаврите като ГМ, Форд, просто иска да се работи срещу това.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕвроЗона

    6 2 Отговор
    Ако статията е авторска (т.е. материал на автора), а не преписвана от някъде, показва че човека хабер си няма от инженерство! Има само един език на който компютрите говорят, това е машинният. Всички така наречени "програмни езици" са преводни интерфейси за да може човекът инженер да общува с машината!
  • 21 Е КОЙ Е АВТОРА

    1 0 Отговор
    КОЙТО Е ТОЛКО ГОЛЕМ КРИТИКАР НА МЪСК..................А...........???.......СМЕШНИЦИ......!
  • 22 Рен

    0 0 Отговор
    Глупост, ама е милярдер, а вие си оставате долнопробен сайт.