2 Август, 2022 11:13 13 355 31

Простотиите на Мъск все повече отблъскват купувачите от Tesla

  • илон мъск-
  • tesla
Простотиите на Мъск все повече отблъскват купувачите от Tesla - 1

Илон Мъск някога беше любимец на общността на електрическите превозни средства. Богат, нахален главен изпълнителен директор, със способността да използва социалните медии, същите тези фактори, които го направиха популярна фигура, сега може да навредят на компанията, на която той помогна да расте.

Проучванията показват все повече, че въпреки че собствениците на Tesla са доволни от превозните си средства, те желаят изпълнителният директор на компанията да е по-малко противоречив.

Много от собствениците на електромобили Tesla звучат по следния начин: „Вижте, обичам автомобила си, но наистина ми се иска да не трябваше да отговарям на приятелите и семейството си за последния му туит“.

Илон Мъск отдавна е гръмоотвод за отразяване на новини и неговата активност в Twitter допринася за нарастващото състояние на Tesla. В първите дни на компанията отношението му беше от полза за компанията и му спечели армия от фенове.

Това направи така, че името му и марката Tesla да станат почти синоними, но това, което някога беше характеристика, сега може да е недостатък. След като стана най-богатият човек в света, влезе в политически конфликти и се опита да купи Twitter, както и беше център на няколко лични противоречия, славата му може да се превърне в позор.

„Илон току-що оцапа тази марка за мен толкова много, че дори не мисля, че бих си купил такава кола“. Това споделя Джери Джеймс Стоун, 48-годишен жител на Сакраменто, Калифорния, който обмисля закупуването на EV. „Този човек, който е най-богатият пич в света, има огромен мегафон и го използва, за да нарече някого педофил, който не е, или да засрами дебелите хора, всички тези неща, които са някак си грозни.“, допълва анкетираният.

Тъй като и останалите производители на автомобили се ангажират все повече и повече с електрически превозни средства , хватката, която Tesla има на пазара на електромобили, се разхлабва. Това позволява на потребителите, които някога са пренебрегнали противоречията на Мъск, да търсят другаде.

Забелязва се тенденция, че хора, които някога са описвали себе си като фенове на марката Tesla, търсят електромобили от други марки. Денис Левит, 73-годишен, който притежава четири Tesla от 2016 г. насам, казва пред Al Jazeera, че следващото му електрическо превозно средство може да бъде от Audi , Mercedes или BMW вместо Tesla.

„Ако изключите г-н Мъск и неговите лудории от уравнението, аз съм около 98% сигурен, че следващата ми кола ще бъде Tesla“, казва Левит. „Неговите лудории обаче ме влудяват и ще си купя електромобил от друга марка.“


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    41 5 Отговор
    Тия пък... Като си купиш БМВ, да не би да си длъжен да си адвокат на изпълнителния директор на компанията? Или със Рено, Ауди, Форд...? Купуваш си колата и това е - какво ще давам отчет за последния туит на Мъск?

    Коментиран от #7, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Никой нормален

    62 13 Отговор
    работещ човек няма пари за тесла! Тия дето ги купуват са същите лигави п..ли като Илонка......
  • 4 Хихихи..

    46 17 Отговор
    Мъск си е простак по генетика.. Юдо-американски,типичен..Хем с голям акъл,хем с "мала чорка" и озлобен по навик на Небето..
  • 5 омъскаряване

    12 4 Отговор
    Ко пише погоре 😁😁😁😁😁
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 5 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    Ама от БМВ и Ауди не могат да ти спрат автомобила когато си решат ‼️
    Добре дошъл в новия свят ‼️

    Коментиран от #19, #29

  • 8 провинциалист

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Студопор":

    Прав си, но не отчиташ противоречивостта на атлантическите ценности - не можеш да биеш някой заради цвета на кожата му, но може да му вземеш парите заради националността му. Какво остава пък за продуктите му.

    Коментиран от #22

  • 9 ГЛЕДНА ТОЧКА

    30 3 Отговор
    Точно това е целта на тези, които му дърпат конците! Шут и олигифрен, на когото в същото време му се възлагат права върху около земната орбита! Така, че не гледайте в него, а кои стоят зад него!
  • 10 Зевзека

    19 6 Отговор
    И тоя е с чип в мозъка... като дедито и пелоси баби.
  • 11 Жом

    26 2 Отговор
    Още утре бих си купил Тесла, ако не беше тоталният контрол върху собственият ми автомобил от производителят. Буквално могат да ти го спрат, когато пожелаят, или да ти изключат спирачките дистанционно. За съжаление, това напоследък е мода и се внедрава при все повече марки. БМВ например, те рекетират да ползваш функции, които си платил с покупката, срещу месечен абонамент. Ми не, мерси.
  • 12 Край

    26 5 Отговор
    Това е почти симпатичното лице на безликата дълбока държава САЩ. Силите зад него са доста по-грозни и мизантропски.

    Коментиран от #13

  • 13 Механик

    31 5 Отговор

    До коментар #12 от "Край":

    Определено си прав. Тоя е само фасадата. Зад него са кукловодите.
    Гейтс, Сорос, Ротшилд, Морган, Безос, Джак Ма и пр. също са част от фасадата.
    Просто ние нищичко не знаем за строежа на властта на тази земя. Научаваме толкова, колкото ТЕ сметнат за нужно.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 11 Отговор
    Да, явно спътниците му са объркали здраво сметките на чебуРАШКА.
  • 15 Нямам ги тези проблеми

    19 2 Отговор
    Карам на LPG.
  • 16 Димов

    16 3 Отговор
    Защо им е било името на Тесла? Всички велики автомобилостроители си лансират колите със собствените си имена: Форд, Бенц, Ламборгини, Опел, Мазерати, Де Томасо.........

    Коментиран от #20

  • 17 Цецо

    6 9 Отговор
    Който не му харесва да не си купува, други крият скелети а разни нахалници за туитове ще се ядосват. Всички такива зайци да си траят.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бил Гет

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Те сами си спират , горе посочените марки.
  • 20 Учуден

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Димов":

    Не успях да ти разбера гледната точка. Ако тръгнем по логиката ти, Как според тебе трябваше да се именува компанията Тесла още от самото начало?

    Дай разумно предложение обосновано на логиката ти?

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Отвратен

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "провинциалист":

    Малка поправка - можеш да му вземеш парите, ако е започнал война.
  • 23 Така е!

    5 6 Отговор
    Несъмнено в началото мнозинство от клиентите купуваха автомобилите заради Илон Мъск, за да подкрепят идеята му.

    В момента мнозинството купуват Тесла заради продукта и ВЪПРЕКИ Илон Мъск.
  • 24 Гунчев Ильен

    9 7 Отговор
    Аз понеже не харесвам Мъск, чакам новата електрическа Лада. Вече я има на картинка в социалните мрежи. До тогава ще търкалям нафтовото Голфче и ще чакам Тесла да фалира!
  • 25 МЪСК

    4 5 Отговор
    АКО ТЕ ОПЛЮВАТ ЗАД ГЪРБА ТИ, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ ПРЕД ТЯХ
  • 26 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Учуден":

    Например Eberhard-Tarpening или EberTarp - по фамилиите на двамата й основатели: Martin Eberhard и Marc Tarpenning. Нещо като братята Харлей и приятелят им Дейвидсън. Съмнява ме, че не можеш да разбереш какво ти казвам. По-скоро се правиш на халосан.

    Коментиран от #27

  • 27 Е така де!

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Димов":

    Аз разбирам, ама не мога да разбера какво общо имат в момента тези двамата с Тесла и защо компанията трябва да е на тяхно име и какво общо има историята им с Карл Бенц и Хенри Форд?

    Много по логична би била антологията им с Мъск, но не и с Еберхард и Тарпенинг.
  • 28 Гост

    4 1 Отговор
    Колко изпростя светът. Защото някой нещо си казал, аз няма да си купя нещо ... Дотам докара соросоидната парлач хората
  • 29 ти пъ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Могат, даже вече са длъжни пред урсула.
  • 30 Никога брадви и тесли

    6 1 Отговор
    Лично никога няма да шофирам тесла или брадва. Не ме интересува нито мъск нито баба му. Едно обаче много ме дразни, а именно: в европа няма внос на множеството електрически модели които бяха показани на изложението 2022 в Китай в Гуанджоу. Питам се защо ли? Ами вижте клипа в ютюб и забележете колко са напред и колко са достъпни за нас българите. Всеки да си прави изводите...
  • 31 101 Далматинци

    4 1 Отговор
    Няколко пъти попадам на изяви на Мъск. - Наистина се държи меко казано неподходящо.