16 Декември, 2022 12:03 1 872 11

Илон Мъск унищожи аудио функцията на Twitter след странен разговор с журналисти

  • илон мъск-
  • twitter

Ясно е, че Мъск би предпочел да изгори Twitter до основи, отколкото да чуе хората да се съмняват в мъдростта на неговия избор

Илон Мъск унищожи аудио функцията на Twitter след странен разговор с журналисти - 1
Снимка: Shutterstock

Twitter Spaces, аудиофункцията, която позволява на хората да участват в групови чатове с помощта на платформата за социални медии, е деактивирана и не е ясно дали някога ще се върне. Ходът идва, след като Илон Мъск се присъедини към групов чат, организиран от репортерката на BuzzFeed Кейти Нотопулос в четвъртък вечер, където главният изпълнителен директор на Twitter говори несвързано за новите си правила около това, което милиардерът нарече „доксинг“.

Преди това Мъск забрани и достъпа до социалната мрежа на най-малко 10 различни журналисти в четвъртък вечерта, за които твърди, че споделят местоположението му в реално време. В действителност тези журналисти просто съобщаваха за полемиката около Twitter акаунта @ElonJets, който изтегля публично достъпна информация за различни самолети.

Повод за чата на Нотопулос в Twitter Spaces бе именно забраната на въпросните журналисти, като трима от тях успяха да се присъединят към разговора, включително Мат Биндер от Mashable, Дрю Харуел от Washington Post и Джак Суини, 20-годишен студент, създал ElonJets.

Джейсън Калаканис, рисков капиталист, който беше привлечен в Twitter по време на придобиването на социалната мрежа от Мъск, също се включи в чата, но казва, че вече не работи за компанията. Калаканис обаче попита Суини многократно как би се почувствал, ако Мъск или членовете на семейството му бъдат убити, доста възпалителен въпрос предвид факта, че няма доказателства, че някой е използвал @ElonJets, за да преследва или тормози Мъск.

Мъск твърди, че @ElonJets излага семейството му на опасност, но каза още преди няколко седмици, че ще позволи акаунтът в Twitter да остане активен, защото вярва в свободата на словото. Това очевидно се промени тази седмица и Мъск дори каза, че ще предприеме правни действия срещу човека зад акаунта. Мъск също се присъедини към чата в Twitter Spaces с Нотопулос, но думите му не изглеждаха много смислени по време на кратката му поява. И след това функцията Twitter Space престана да съществува.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    10 8 Отговор
    Само къде птичката съществува благодарение на абонатите си, ако абонатите се разбягат няма да струва нищо. Много лесно народа ще се преориентира към друга по удобна платформа.

    Коментиран от #2

  • 2 Джон

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Засъжаление друга по-добра платфора няма, Туитър беше най-добре направената платформа за кратки съобщения. Хората се разбягаха, да, говоря за професионалистите в дадени области, не за разни инфлуенсъри и хора от простолюдието. В моята професия следях водещи фигури, от които начувах новостите, но те се разотидоха. Мъск твърди, че абонатите на Туитър са се увеличили, но това са разни хора от простолюдието, те нямат стойност.
  • 3 Пръцко

    3 1 Отговор
    Нищо не разбрах, но беше много интересно! С нетърпение очаквам и други подобни писаници :))

    Коментиран от #4

  • 4 Някой

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пръцко":

    Пише, че Мъск защитава интересите на "бившия" съветски съюз

    Коментиран от #5

  • 5 Така е!

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    А освен интересите на Русия, също така защитава и интересите на Украйна, като защитата на тези интереси му струват стотици милиони долари ... засега.


    В момента в който даде оборудването за сателитния интернет на Украйна, категорично отказа да филтрира руските източници на информация в сателитния си Интернет и каза че всеки сам е свободен да избира на чия пропаганда да вярва. Дали на руската или украинската.

    Освен това беше за край на войната.

    Ето точно за това се разбягаха някои от участниците в twitter. Започна да лъсва как twitter е показвал само едната гледна точка и е заглушавал другата.

    На едни птички им е позволявано да чуруликат, а за други е позволяван отстрел. И понякога не са му е позволяван, а направо е било задължително със заповед от правителството без преувеличение.

    Коментиран от #6

  • 6 Джон

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Така е!":

    Мъск беше за край на войната, при който Русия анексира украинска територия. Той не поиска да филтрира руска информация, защото е руски агент, но пък филтрира противниците на Руия: справка - последните няколко дни в Туитър.

    Коментиран от #7

  • 7 Коментирай

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джон":

    Защо осигурява интернет за военните операции на украинската армия?

    Не следя новините за twitter. Кои противници на русия е филтрирал?

    Коментиран от #8

  • 8 Джон

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Коментирай":

    Филтрира либерални журналисти, демократи. Това, че дава интернет на украинските войници, може да означава, че ги шпионира.
  • 9 Ужас

    5 0 Отговор
    За тия либерогниди само мачкане и чанч докато не зачуруликат. Скоро ще блокира и профила на Тео послУшев капутопедала.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.