Отидете към основна версия

5 983 11

Daimler Truck тества водороден камион в планината

  • водород-
  • камион-
  • daimler truck

Компанията си поставя за цел да увеличи пробега на камиона до 1000 км

Първите пътни тестове на водородния камион Mercedes-Benz GenH2 Truck в планинските райони приключиха. През седмицата влекачът в състава на натоварен автовлак премина няколко пъти през прохода Бренер по маршрут с дължина 120 км.

Това е най-важната транспортна артерия за товарни превози на границата на Австрия и Италия. Четирилентовият път свързва Инсбрук и Болцано и минава на надморска височина от 1370 м. Само през 2019 г. по този път са преминали над 40 милиона тона товари, превозвани от 2.5 милиона превозни средства.

Що се отнася до тестовете на Mercedes-Benz GenH2 Truck, кулминацията им беше преминаването на участък от трасето близо до планината Пенсър Джордж, разположена на надморска височина от 2211 м.

Трябва да се отбележи, че Daimler Truck представи своя водороден влекач Mercedes-Benz GenH2 Truck през 2020 г. Оттогава автомобилът бе подложен на интензивни тестове. Освен това всеки можеше да се вози на него като част от наскоро преминалото изложение IAA Transportation 2022 в Хановер.

Компанията си поставя за цел да увеличи пробега на камиона до 1000 км. За целта се предвижда да се използва течен водород (с по-висока енергийна плътност), въпреки че в момента машината работи на газообразно гориво. Масовото производство на Mercedes-Benz GenH2 Truck е планирано за втората половина на десетилетието.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.

Свързани новини