Last news in Fakti

19 Декември, 2023 11:47 2 129 1

IVECO представя новия Eurocargo - най-икономичният камион в своя клас

  • iveco-
  • камион-
  • eurocargo

При използване на биометан количеството емисии на CO2 е намалено с 95%

IVECO представя новия Eurocargo - най-икономичният камион в своя клас - 1

Компанията IVECO пуска на пазара среднотонажния камион Eurocargo, който е получил много иновации. На автомобила е монтиран двигател Tector 7 CNG от следващо поколение, който работи на сгъстен природен газ. Предлага се при модели с бруто тегло 12 - 19 тона и ще е наличен в три варианта на мощност: 220, 250 и 280 к.с.

При използване на биометан количеството емисии на CO2 е намалено с 95% в сравнение с дизеловия двигател Tector 7. В същото време разходът на гориво е намален с 10%, което прави камиона най-икономичният в своя клас. Допълнителен резервоар за сгъстен газ от 115 литра позволява общото количество на "синьо гориво" на борда да достига до 1 100 литра, което има положителен ефект върху пробега с едно зареждане.

IVECO представя новия Eurocargo - най-икономичният камион в своя клас

Камионът разполага и с нова 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF8-HP, която позволява намаляване на разхода на гориво с още 5%. Като опция се предлага и автоматична скоростна кутия Allison 3000.

В интериора също има много нови неща. Шофьорът ще оцени напълно цифровото арматурно табло с 10-инчов дисплей, както и новите контроли на кормилната колона. Освен това има 7-инчов сензорен екран на информационната система, с DAB радио и камера за обратно виждане.

IVECO представя новия Eurocargo - най-икономичният камион в своя клас

Благодарение на новата електронна архитектура, IVECO Eurocargo отговаря и на Глобалните правила за безопасност (GSR). На автомобила са монтирани различни системи за подпомагане на водача (ADAS).

Сред тях са подготовка за детектор за алкохол, интелигентен асистент при превишена скорост, система за сканиране на мъртвите зони (Blind Spot Info) с идентификация на уязвими участници, система за предупреждение при напускане на лентата и др.

IVECO представя новия Eurocargo - най-икономичният камион в своя клас


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъхъ

    3 4 Отговор
    Само като ги видиш тия пластмаси за подглавници в кабината и ти си ще да не се качваш на тая бръкма