Отидете към основна версия

4 142 19

Mercedes въведе абонаментна такса за бързо ускорение до 100 км/ч

  • mercedes-benz-
  • технологии-
  • доплащане-
  • абонамент-
  • ускорение

Mercedes предложи на своите клиенти да закупят абонамент, който позволява да отключите максималните характеристики на автомобилите

Това не е първият път, когато автомобилният производител предлага определени функции на автомобила срещу абонаментна такса. Идеята е, че колата първоначално има широк набор от функции, но ако собственикът не използва нещо, тогава той не плаща за него, но за да отключите опциите, трябва да закупите абонамент за едно или друго оборудване.

Към момента става дума за американския пазар, където Mercedes предложи на клиентите си, срещу отделна редовна такса, да подобрят времето за ускорение на автомобилите до 100 км/ч с 0.9 сек. Удоволствието струва $1 200 на година. Опцията се нарича Acceleration Increase.

Тази възможност се предлага на собствениците на най-новите немски електромобили - Mercedes EQE и Mercedes EQS SUV . Актуализацията не включва никакви физически подобрения в оборудването на колата, но отключва всички функции, които първоначално са били вградени в нея.

Ще припомним, че това лято BMW предложи на клиентите си да отключат някои опции срещу заплащане. Да кажем, че отоплението на седалките струва 18 долара на месец - можете да го използвате само през студения сезон и да не плащате нищо през останалите периоди. Има абонамент за една година ($176) или три години ($283).

А ако искате, както обикновено, да получите отоплението на седалките завинаги, тогава правите еднократно плащане от $406. Има безплатен пробен период от един месец.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.

Свързани новини