Last news in Fakti

22 Януари, 2023 11:30 6 905 21

Mercedes ще монтира гигантски дисплей на своите модели

  • mercedes-benz-
  • извит екран-
  • технологии

Най-новата технология за единичен извит екран наскоро беше представена на CES в Лас Вегас

Mercedes ще монтира гигантски дисплей на своите модели - 1

Следващото поколение компактни и средноразмерни модели на Mercedes-Benz до C-Klasse ще се базира на изцяло нова платформа.

Mercedes Modular Architecture (MMA) всъщност е електрическа платформа, но на нея могат да се монтират с двигатели с вътрешно горене, които обаче ще се използват само като добавка за увеличаване на пробега.

Базираните на MMA модели ще бъдат луксозни и технически усъвършенствани, един елемент от които е извитият дисплей на Continental с невидим контролен панел и идентификация на водача.

Извитият дисплей, опънат от колона до колона, е едновременно екранът на шофьора, централният и този за пътника.

Той е невидим, когато не се използва и работи "при поискване". И през останалото време не изглежда като празно черно петно: вместо това се слива с декоративната повърхност, образувайки едно цяло, изработено от дърво, карбон или друг първокласен материал.

Извитият ултраширок дисплей е дълъг 1.29 метра и е с размери 47.5 инча по диагонал. За осветлението му са използвани над 3000 светодиода.

Подсветката на матрицата осигурява изображение с висок контраст, а устройството има и функция за затъмняване на определени зони от екрана, които в момента не са включени.

Технологията за локално затъмняване пести енергия и подобрява четливостта. Масовото въвеждане на извити ултрашироки дисплеи в превозните средства на Mercedes е планирано за 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе брато.

    15 2 Отговор
    Ми откъде полупроводници бе.Догодина,кат свърши войната,ще ви дадем цели
  • 2 Плагиати

    24 2 Отговор
    Вартбург трябва да ги съди за равният под без тунел.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пилот на Ферари

    20 4 Отговор
    При ясен , хубав , слънчев ден - това табло ще се вижда ли какво показва ?

    Коментиран от #5, #7, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дедо ви

    24 5 Отговор
    Е аз кола ли ще карам или трябва, да ставам хакер??? Телевизор, на таблото??? .ей поколение!
  • 7 Дедо ви

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пилот на Ферари":

    няма никакво значение дали ще се вижда, "младите и умните" които ще го купуват, и да виждат не знаят какво гледат... Лаптопи, на колела...
  • 8 Аааа

    13 2 Отговор
    Ами чи то предно стъкло да не и слагат
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    НОВ ВИРУС ПРОНИКВА в СМАРТФОНТЕ ВИ и поема ПЪЛЕН КОНТРОЛ
    ИНФОТО е от КАЛДАТА БГ
  • 10 Добрите стари времена

    13 2 Отговор
    А беше време, когато се подигравахме на огромния и грозен таблет на тесла модел s и обяснявахме, че това е най-голямата глупост.
  • 11 Класика

    12 5 Отговор
    Като дойде Тръмп на извратеняците и обратеняците ще им е все по трудно да нападат,превземат и подчиняват света и като се свърши с защитата от страна на престъпника Байдън,то нормалните табла на колите ще се върнат и леко полека ще се връща и християнството и черното ще е черно,обратеняка ще е обратеняк и всички "джендури "протежета на 80г обратеняци ще напускат ръководните постове по цял свят наложени ни навсякъде! И Уорт Дисни ще пуска вече християнски филми!

    Коментиран от #13

  • 12 Зевзек

    10 2 Отговор
    Шофьора пътя ли ще гледа или дисплея? Аз дакато карам, гледам само оборотомер, бензиномер, километраж, температура и то не постоянно, а от време на време. Най-много гледам оборотомер, ако е електромобил няма нужда от оборотомер. Червена лампа на таблото, ако светна значи сериозен проблем, друшите лампи са маловажни. За тези неща ми е достатъчен 10 инча дисплей. Понякога гледам навигация, за нея още 6 инча/на телефона/.

    Не ми трябва тъчскрийн, искам КОРМИЛО, педали/спирачка и газ/, лостчета за мигачи и чистачки, копчета и врътки за фарове, вентилатор/климатик ..., лост да предна, задна и паркинг, ръчната може и с копче, може с ръчка. В краен случай джойстик/компютърна мишка/ за менютата.

    Не ми трябва автомобил който да го ъпдейтват(освен навигацията). Ъпдейт, това означава, че от завода е излязъл некачествен автомобил с фабрични дефекти.
  • 13 Знайко

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Класика":

    И аз мисля като теб за света, че техниката трябва да се върне към принципите от 1990-те години. Само че за Тръмп не съм съгласен и Тръмп и Байдън са извратеняци, и Макарон, Меркел, Путин са изврагеняци. В днешно време няма политик, който да не е алчен, некадърен извратеняк. Същото важи и за 60%-70% от избирателите.
  • 14 Мое мнение

    9 2 Отговор
    Ами ще си купя един такъв мерцедес и по цял ден ще седя вътре и ще си гледам филми на екрана. Щото за каране е опасно. Докато хвърлиш един поглед на екрана от единия до другия край и ще си изминал 200 метра. И после един се обажда в полицията: Ало...сгазих две кокошки. Какво да правя? - Ами хвърлете ги в канавката да не пречат на движението, отговори ли му от полицията. А той пак пита: - А с чантите им с покупки какво да правя?
  • 15 За тЪпаците

    5 3 Отговор
    Копират от ел Хондата дисплея,а равния под от Хонда FR-V
  • 16 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пилот на Ферари":

    За OLED чувал ли си?
  • 17 Г@зария

    5 0 Отговор
    ... а скоро ще монтират "3D", а после "4D MAX" ....
  • 18 ели

    3 1 Отговор
    Като не могат качествени двигатели да правят сега ще се занимават с мултимедията колата ще подвижна дискотека.Ако има начин да изнесат високоговорителите и навън за по голям ефект.
  • 19 Петър

    1 0 Отговор
    ужас …Таблото на голф 2 е по красиво ,нищо че няма китайски таблети по него …Това беше със колите добре че имахме възможността да караме нормални и красиви автомобили които доставяха удоволствие …Жалко в много жалка насока ще се развива автомобилостроенето …
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 иво

    1 0 Отговор
    Подвижна дискотека вместо в къщи да гледаш телевизор ще ползваш колата си за тая цел.