Last news in Fakti

5 Януари, 2023 16:48 2 795 1

Обновената G-Klasse ще e... мек хибрид

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • рестайлинг

Mercedes-Benz ще пусне актуализирана версия на Mercedes-Benz G-Klasse през 2024 година

Обновената G-Klasse ще e... мек хибрид - 1

Според публикация на JESMB, която се позовава на вътрешна информация, новият Gelendvagen ще получи единствено "меки" хибридни електроцентрали (Mild Hybrid). През 2022 г. фотошпиони забелязаха обновения Mercedes-Benz G-Klasse няколко пъти по време на пътни тестове.

Мрежата дори показа снимки на Mercedes-Benz G-Klasse с изцяло електрическо задвижване (електрическият Gelendvagen ще има четири електрически мотора), но това няма да се случи с въпросната актуализация.

Според шпионски снимки и наличната до момента информация, обновеният Mercedes-Benz G-Klasse ще получи само малки промени в дизайна на каросерията. Но ще има промени в гамата двигатели.

Така всяка версия на известния немски всъдеход ще получи хибриден силов тракт с 48-волтов стартер-генератор. Тези хибридни задвижвания значително ще намалят разхода на гориво и най-вече емисиите на CO2.

Дори най-наточената версия AMG ще има хибридна мощност. Припомняме, че тази версия е оборудвана с 4.0-литров V8 двигател с мощност 585 к.с. Ще припомним още, че през 2021 г. беше официално показан концептът Mercedes-Benz EQG.

Това е електрическа версия на стандартния Gelendvagen. Оборудвана е с четири електрически мотора и има запас от енергия за пробег от 600 км. В продажба този електромобил ще се появи през 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венета Новакова

    1 0 Отговор
    Само в такава не са ме дрънчали .!.