Last news in Fakti

12 Януари, 2023 13:29 9 181 5

Mercedes изоставя продуктовата марка EQ

  • eq-
  • mercedes-benz

Решението се основава на фокуса на главния изпълнителен директор Ола Каелениус, който е изцяло върху електрическите автомобили, което прави марката EQ излишна

Mercedes изоставя продуктовата марка EQ - 1

Mercedes-Benz е готов да се откаже от продуктовата си марка EQ за електрически автомобили веднага щом следващото поколение компактни автомобили се появи на пазара в края на 2024 година, съобщава германският всекидневник Handelsblatt, позовавайки се на източници от компанията.

Решението се основава на фокуса на главния изпълнителен директор Ола Каелениус, който е изцяло върху електрическите автомобили, което прави марката EQ излишна, тъй като Mercedes се отказва от двигателя с вътрешно горене.

Ще припомним, че германският автомобилен производител вече предлага своя изцяло електрическа серия от модели под марката EQ, обявена за първи път през 2016 година, като първият ѝ модел, електрическият SUV EQC, стартира продажбите си чак през 2019 г.

Говорител нагерманската марка обаче заяви, че EQ на Mercedes е важен стълб в стратегията на автомобилния производител за електромобилност. „С цел нашата марка майка Mercedes-Benz да стане напълно електрическа до края на десетилетието, ние ще адаптираме позиционирането на превозните средства и по този начин и използването на марката EQ в съответствие с времето, но е твърде рано за подробности".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бен Тен

    7 1 Отговор
    Нищо не разбрах от тази новина ...
  • 4 Поcлесния Coфиянец

    5 13 Отговор
    ДВГ умира и единствените губещи са камилари и колхозници
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.