Отидете към основна версия

2 800 1

Обновената G-Klasse ще e... мек хибрид

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • рестайлинг

Mercedes-Benz ще пусне актуализирана версия на Mercedes-Benz G-Klasse през 2024 година

Според публикация на JESMB, която се позовава на вътрешна информация, новият Gelendvagen ще получи единствено "меки" хибридни електроцентрали (Mild Hybrid). През 2022 г. фотошпиони забелязаха обновения Mercedes-Benz G-Klasse няколко пъти по време на пътни тестове.

Мрежата дори показа снимки на Mercedes-Benz G-Klasse с изцяло електрическо задвижване (електрическият Gelendvagen ще има четири електрически мотора), но това няма да се случи с въпросната актуализация.

Според шпионски снимки и наличната до момента информация, обновеният Mercedes-Benz G-Klasse ще получи само малки промени в дизайна на каросерията. Но ще има промени в гамата двигатели.

Така всяка версия на известния немски всъдеход ще получи хибриден силов тракт с 48-волтов стартер-генератор. Тези хибридни задвижвания значително ще намалят разхода на гориво и най-вече емисиите на CO2.

Дори най-наточената версия AMG ще има хибридна мощност. Припомняме, че тази версия е оборудвана с 4.0-литров V8 двигател с мощност 585 к.с. Ще припомним още, че през 2021 г. беше официално показан концептът Mercedes-Benz EQG.

Това е електрическа версия на стандартния Gelendvagen. Оборудвана е с четири електрически мотора и има запас от енергия за пробег от 600 км. В продажба този електромобил ще се появи през 2024 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини