Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 10:22 2 829 5

Шефът на Mercedes разкри подробности за електрическата G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • eqg

Емблематично превозно средство за всички терени запазва ексклузивността си с прехода към електрическо задвижване

Шефът на Mercedes разкри подробности за електрическата G-Klasse - 1

Шефът на Mercedes-Benz Ола Калениус разкри подробности за електрическата G-Klasse. В разговор с MotorTrend топ мениджърът даде да се разбере, че "G-класата ще си остане G-класа", тоест ще запази оригиналния дизайн. Калениус отрече слуховете за обединяването на предстоящия EQG с моделите EQE и EQS. Германците ще разработят нова собствена архитектура за предстоящата серията електрическа G-Klasse.

Друга разлика от настоящите електрически автомобили ще е значително по-ефективната допълнителна батерия. Mercedes-Benz потвърди, че в колата ще има освен конвенционална тягова батерия и анодни клетки с 20-40 процента увеличение на енергийната плътност. Въпреки това, в началото на продажбите през 2024 година, купувачите на електрическата G-Klasse ще бъдат ограничени само до една опция за батерия.

Ола Калениус сподели още и емоциите си от тестването на ранен прототип на електрическата G-Klasse. Топ мениджърът каза: "беше зашеметяващо" и намекна за гъвкавостта и проходимостта на бъдещия модел. Вероятно шефът на Mercedes-Benz е имал предвид невижданите досега способности на EQG, като например "въртенето на едно място" .

Ще припомним, че концептуалният Mercedes-Benz EQG беше показан преди година, когато автомобилният производител потвърди, че всъдеходът ще запази архитектурата си на рама и непрекъснатия мост отзад, а мощността на версията с батерия ще идва от четири електрически мотора. По предварителна информация Mercedes-Benz EQG ще дебютира през 2024 г., но електрическият автомобил няма да замени версията с традиционно гориво, а ще допълни гамата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Млад шофьор

    8 4 Отговор
    Електричество за джип не е лоша идея, защото от опита ми със малките спаркове мога да кажа, че минават навсякъде и са доста гъвкави на пресечен терен. Автомобилът реагира мигновенно при натискане на “газта” и това го прави много контролируем.

    Коментиран от #3

  • 2 ЛамариненаСуета

    11 4 Отговор
    Ламаринената суета откъсва съзнанието на хората от важните нщата в живота като духовност, доброта и спокойствие в семейството. В името на единия "лукс" хората жертват и трите неща, а не беше ли точно злото това, което ни поднася такива "привлекателни" неща за да ни изкуши ?
  • 3 Преди50години

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Млад шофьор":

    Ако беше завършил техникум и преди 50 години щеше да знаеш за предимствата на ел. двигателя ... няма нужда да си карал спарк за да ги знаеш :) Но да поколение "такова животно няма" ... докато не види и не се качи - си мисли, че не същестувават много неща и то от столетие :)

    Коментиран от #5

  • 4 Пешо Вранглера

    3 4 Отговор
    Наникойнемупуказа тоябаклюк
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.