Отидете към основна версия

5 174 10

Audi представи електрически планински велосипед с главоломна цена

  • audi-
  • велосипед-
  • fantic

Германците си партнират с италианския производител на електрически велосипеди Fantic

Германският автомобилен производител Audi представи нов електрически планински велосипед на стойност $10 000, но без подходящо име. Технически велосипедът има име, но то звучи като „електрически планински велосипед Audi в сътрудничество с Fantic“. Моторът е вдъхновен от Audi RS Q e-tron Dakar Racer и ако се движи толкова уверено извън пътя, значи наистина си заслужава парите.

Много автомобилни компании вече се интересуват от пазара на електрически велосипеди. Миналата година GMC пусна велосипед, който върви заедно с Hummer EV, а марката за електрически автомобили Polestar обяви, че работи върху електрически велосипеди с Allebike. За да навлезе и на този пазар, Audi си партнира с италианския производител на електрически велосипеди Fantic.

В основата на мотора Audi е електродвигателят Brose S-MAG 36 Volt 250 W с въртящ момент до 90 Нм. Захранва се от 36-волтова батерия с капацитет 720 Wh. Тази мощност се предава само на задното колело.

Рамката е алуминиева с карбонови пружини. Компонентите на Sram GX Eagle са съчетани с ефектни капли Mavic E-DEEMAX и гуми Vittoria. Интересното е, че отзад има 27.5-инчово колело, а отпред 29-инчово.

Audi казва, че велосипедът се чувства страхотно на различни терени, но предпочита спускането. Това е лесно за вярване с ход на окачването от 180 мм. Директорът на Audi UK Андрю Дол казва:

„Ние в Audi смело се стремим да станем лидер в предоставянето на първокласна екологична мобилност. Електрическият планински велосипед на Audi в сътрудничество с Fantic е още един фантастичен пример за това как можем да разширим нашето предложение за мобилност за клиентите отвъд стандартните коли, които те карат.“

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини