Last news in Fakti

10 Март, 2023 10:04 5 145 10

Audi представи електрически планински велосипед с главоломна цена

  • audi-
  • велосипед-
  • fantic

Германците си партнират с италианския производител на електрически велосипеди Fantic

Audi представи електрически планински велосипед с главоломна цена - 1

Германският автомобилен производител Audi представи нов електрически планински велосипед на стойност $10 000, но без подходящо име. Технически велосипедът има име, но то звучи като „електрически планински велосипед Audi в сътрудничество с Fantic“. Моторът е вдъхновен от Audi RS Q e-tron Dakar Racer и ако се движи толкова уверено извън пътя, значи наистина си заслужава парите.

Много автомобилни компании вече се интересуват от пазара на електрически велосипеди. Миналата година GMC пусна велосипед, който върви заедно с Hummer EV, а марката за електрически автомобили Polestar обяви, че работи върху електрически велосипеди с Allebike. За да навлезе и на този пазар, Audi си партнира с италианския производител на електрически велосипеди Fantic.

Audi представи електрически планински велосипед с главоломна цена

В основата на мотора Audi е електродвигателят Brose S-MAG 36 Volt 250 W с въртящ момент до 90 Нм. Захранва се от 36-волтова батерия с капацитет 720 Wh. Тази мощност се предава само на задното колело.

Рамката е алуминиева с карбонови пружини. Компонентите на Sram GX Eagle са съчетани с ефектни капли Mavic E-DEEMAX и гуми Vittoria. Интересното е, че отзад има 27.5-инчово колело, а отпред 29-инчово.

Audi представи електрически планински велосипед с главоломна цена

Audi казва, че велосипедът се чувства страхотно на различни терени, но предпочита спускането. Това е лесно за вярване с ход на окачването от 180 мм. Директорът на Audi UK Андрю Дол казва:

„Ние в Audi смело се стремим да станем лидер в предоставянето на първокласна екологична мобилност. Електрическият планински велосипед на Audi в сътрудничество с Fantic е още един фантастичен пример за това как можем да разширим нашето предложение за мобилност за клиентите отвъд стандартните коли, които те карат.“

Audi представи електрически планински велосипед с главоломна цена


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    14 0 Отговор
    Четири по четири ли е?

    Коментиран от #5

  • 2 Механик

    16 3 Отговор
    Бас държа, че по-заможните жиндърляги ще си купят по един за себе си и по един за еднополовия си партньор.
    Гаранция, че ще искат отстъпка в цената, понеже са поискали седалките да бъдат демонтирани и да останат само тръбите.

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 3 Гражданин

    6 0 Отговор
    Не е нещо впечатляващо като рамка ,монтаж и ел двигател.Модели като specialized ,cannion и KTM имат по добри рамки .А това с капли отзад 27.5 ,отпред с 29 се казва dimmix texnologi и в почти вдички чодели от 2021 ги правят така.Монтажа също не е върхов клас примерно като groupset XTR и sram XX1.Изобщо не е впечатляващ велосипед а явно че авторът не разбира от вело материята
  • 4 Мемфис

    1 0 Отговор
    Какви са тези карбонови пружини бе малоу..ник?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бате Миро

    8 0 Отговор
    На велосипеда му харесвало спускането, щото нагоре няма да стигне тока 🤣
  • 7 ПутИн

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Един от твойте е и за мен !!!! Само че искам да е с тръба като на Медведев тръбата! Че там съм свикнал да карам без ръце!!!
  • 8 Ей Механик

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Карай си руското колело с кошницата за яйца и си трай !Тези неща не ги разбираш
  • 9 джо

    2 0 Отговор
    Ханс вместо да произвежда коли ( особено произведените след 2005 -EURO-4 ) - електрониката им е проблемна по добре да произвежда това на което е способен. Да остави електрониката на Японците тъй като електрониката им е "Безотказна" на Корейците особено електрическите Китай които са добре както цена така и качество с разлика при същите параметри 10-12 хиляди долара по евтини .
  • 10 МинОвач

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Я сподели твойте приятели чукчите какво са сътворили до сега без помощ от запада? Бива ви да лаете и свините по форумите срещу всичко качествено сътворено на запад а не се виждате че сте затънали в собствените си лана до шия. Явно караш рашистки таралясник и си чистач на тоалетни а вечер се наливаш здраво с водка и за развлечение биеш жена си.