Last news in Fakti

3 Август, 2023 09:52 5 000 12

Този велосипед може да се движи със скорост от... 120 км/ч, но за него ви трябва шофьорска книжка

  • велосипед-
  • скорост-
  • електрически велосипеди

Електрическият велосипед се нарича Rover 45

Този велосипед може да се движи със скорост от... 120 км/ч, но за него ви трябва шофьорска книжка - 1

На изложението за велосипеди Eurobike 2023 Cixi, производителя на велосипеди Look Cycle International, представи концептуалния велосипед Rover 45. Ключовата характеристика на модела беше пълното отсъствие на верига. В същото време педалите на новостта са на мястото си.

Cixi разработва своя система за възстановяване на енергията от електронен педал (PERS). Бордовата електроника, управлявана от персонализирани алгоритми, задава съпротивлението на педалите и енергията, идваща от водача, коята се възстановява за движение напред с помощта на двигателя на главината.

Този велосипед може да се движи със скорост от... 120 км/ч, но за него ви трябва шофьорска книжка

Човек избира различни нива на усилие върху педалите, а системата автоматично регулира въртящия момент (за повече помощ при изкачване на хълм, например). Cixi твърди, че неговата технология PERS може да задвижи Rover 45 до скорост от 120 км/ч.

Заради тази му особеност притежаването му изисква шофьорска книжка, застраховка и регистрационни номера. Прототипът в сегашния си вид е оборудван с батерия от 700 Wh, осигуряваща пробег до 160 км и е предназначен за лична употреба.

Този велосипед може да се движи със скорост от... 120 км/ч, но за него ви трябва шофьорска книжка


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    13 4 Отговор
    И две каски задължително за мъжете да не си счупят главите.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 1 Отговор
    Защо само за него ❓❓❓
    За скутерите КОГАаааааа❓❓❓
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Категория "М" се изисква за МПС развиващи доста по-малко от 120км/ч ❗
  • 4 Знайко

    11 6 Отговор
    Само като скивах зъбчатките от бяла пластмаса, ми стана ясно , че не е за истински хора! Може ли най-вайната предавака да е пластмасова-сложи поне две метални колелца.....ццццц джендъризъм в чист вид....за цената да не говорим!
  • 5 Велосипедите

    13 1 Отговор
    трябва да имат ограничител на скоростта до 60 км/ч! Даже и това е много!

    Коментиран от #6

  • 6 оня с коня

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Велосипедите":

    И закво да се слага тоя Ограничител - за да се тормози Купувачът да го маха ли?
  • 7 дядоЯго

    3 2 Отговор
    Носилка ви трябва....
  • 8 гост

    9 1 Отговор
    Който е карал велосипед знае, че 50-60км/ч е пределна скорост, за повече се изискват доста по-широки гуми и тегло. Като го духне един страничен вятър ще го видим с тези 120км/ч, или пък представи си да изпреварва тирове по магистралата, което ще е напълно легално. Не я гледайте Емилиту, то няма никакво законово основание да се намира на магистрала, ама май няма и един акт за това деяние, за което в чужбина щяха да го задържат на момента. България е просто местност, регион, няма никакви реални закони и държавност.

    Коментиран от #12

  • 9 Емили

    2 0 Отговор
    Тротинетката
    Само простотии мислят,еко и нз какво още
  • 10 иво

    2 0 Отговор
    Всичко е направено прекрасно само има единствен недостатък- дето се движи по земята а правилното беше да лети.
  • 11 Ммм

    1 0 Отговор
    Ако зъбчатките са от тефлон или някъв здрав полимер,което е резонно е яко,а тея 120км/ч са моментна скорост,която е възможна след активиране на системата след интензивно спиране(аналогично с-ма КЕРС от Ф1 ;)
  • 12 Да караш

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    постоянна скорост 50 до 60км в час си се изисква да си професионалист. И то от класа. Висока. Аз съм 100 процента за велосипедите. С малко помощ от държавата вместо с рестрикции и наказания, велосипедирането е супер алтернатива на колата в градовете, когато не вали и не е яко студено. Когато ходя в Германия, много се кефя че велосипедистите са с предимство пред автомобилите. Ако някой шофьор реши друго - по бърза съдебна процедура му се обяснява и то така, че след това гледа на 4, а когато види велосипедист, спира от 1км. Преувиличавам разбира се, но схванахте идеята, нали.