Отидете към основна версия

8 493 13

Honda патентова спираловидни ауспуси

  • ауспуси-
  • ауспух-
  • спирала-
  • honda-
  • патент

Японците работят активно върху намаляването на вредните емисии в своите автомобили с двигатели с вътрешно горене

Honda патентова необичайни спираловидни изпускателни тръби, предназначени за автомобили с двигатели с вътрешно горене, които повишават ефективността на двигателя. Това се съобщава на уебсайта CarBuzz.

Според информацията, патентът вече е подаден в американското ведомство за патенти и търговски марки, а графиките на новата технология показват ясно какво ще представлява спиралната ауспухова технология на Honda. Патентът е подаден на 30 март 2023 г.

Патентът описва технология, при която част от ауспуха се извива вертикално нагоре, преди да излезе от задната броня. Самият ауспух е разположен далеч от традиционната централна позиция под тялото. Това решение ще помогне и за намаляване на теглото на конструкцията.

Дизайнът на Honda предвижда разположението на ауспуха далеч от външните панели на автомобила. Така инженерите искат да защитят изпускателната система от външни фактори.

Honda също работи върху намаляването на вредните емисии в своите автомобили с двигатели с вътрешно горене. Сред такива решения може да бъде инсталирането на допълнителен филтър в изпускателните системи на много модели.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини