Отидете към основна версия

1 619 0

XPeng създаде платформа, която ще увеличи скоростта на зареждане на електрически превозни средства (ВИДЕО)

  • xpeng-
  • електромобили-
  • зареждане

Тя се характеризира с 50% увеличение на скоростта на зареждане на батерията

Китайската компания XPeng подготвя за пускане кросоувър с наименование G6. Това е купеобразен автомобил с повишена проходимост, който ще бъде изграден на новата електрическа платформа SEPA 2.0. Интересното при нея е, че се характеризира с поддръжка на 800-волтова архитектура за зареждане.

Тази база ще бъде и в основата на други нови модели на марката, които ще се появят на пазара през следващите три години. Една от характеристиките на новата архитектура е 50% увеличение на скоростта на зареждане на батерията. Платформата е предназначена за автомобили с междуосие от 1 800 до 3 200 мм, което означава, че може да се използва за почти всеки тип автомобил.

Отбелязва се още, че използването на новата платформа ще намали времето за разработка на нови модели с 20%, както и ще намали производствените разходи, тъй като различните модели могат да имат до 80% общи взаимозаменяеми компоненти. Широкото използване на алуминий в нея пък ще увеличи устойчивостта на усукване на каросерията с 83% и в същото време ще направи автомобилите 17% по-леки, което ще се отрази положително както на тяхната безопасност, така и на качествата им при шофиране.

Представянето на кросоувър купето XPeng G6 на новата платформа SEPA 2.0 ще се състои в рамките на международното автомобилно изложение в Шанхай, което се провежда от 18 до 27 април, тази година.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини