Last news in Fakti

21 Април, 2023 15:09 6 582 14

Висяща скоба за домашно зареждане на електромобил (ВИДЕО)

  • електромобил-
  • зареждане-
  • приспособление

Имате електромобил, но нямате гараж - ChargeArm има решение за вас

Висяща скоба за домашно зареждане на електромобил (ВИДЕО) - 1

Нидерландската компания ChargeArm разработи настолна зарядна скоба, предназначена за зареждане на електрически автомобил на улицата от домашен контакт.

Хората, които искат да зареждат електромобилите си у дома, но нямат гаражи, се нуждаят от специално решение за домашно зареждане на улицата. Но универсална рецепта няма, всичко зависи от много фактори.

Решението ChargeArm е скоба за настолно зареждане, която държи кабела за зареждане на електрическото превозно средство над земята.

Висяща скоба за домашно зареждане на електромобил (ВИДЕО)

Механично повдига кабела за зареждане, за да не стане опасен на тротоара и да не се повреди от хора, които минават по него или го прегазват с велосипеди или колички.

ChargeArm казва, че неговият продукт от алуминий и неръждаема стомана има обхват от около 2.3 метра и може да бъде заключен. Също така се инсталира кутия и кабел за зареждане от ниво 2.

ChargeArm може да се използва с всички EV зарядни устройства и също така може да се монтира на стена. ChargeArm твърди, че техният продукт е "чист, безопасен и достъпен".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    12 3 Отговор
    Ухааа, колко мед за медарите!
  • 2 мани беги

    18 10 Отговор
    Не ни сигат кабелите на всякаквите там кабеларки и нетаджии ми сега и в кабеляците на джендърите, ще се препъваме!

    Коментиран от #7

  • 3 браво на тез

    13 3 Отговор
    Аз от 5етаж си пускам удължител ако съм спрял пред входа. Ако съм на полянката отсреща си вадя и стълбове от дърво да не пострада някой пешеходец.
  • 4 V8мак

    24 5 Отговор
    С тия електрички работата отива малко като при строителите - грубият строеж е на хубава цена, обаче като дойде време за "довършителните работи" и ти режат главата докъм кръста. Та и тука купуването на електричката е само едно (болезнено) начало, след което се започва, купи си зарядна станция за вкъщи, купи си намсикъв кабел, купи си фотоволтаици, пусни си партида за трифазен ток, купи си тая щуротия от статията, купувай си кафета и вафли докато чакаш на "бързите" зарядни и като дръпнеш чертатата, верно по-малко пари ще дадеш да караш 5-10 години някой V8 да му се невиди.
  • 5 Кадир

    18 2 Отговор
    В България от такава скоба цялото гето ще се захрани.
  • 6 Къпан пор

    11 3 Отговор
    Става ли за монтаж на 16тия етаж?

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да питам само

    8 2 Отговор
    Хубаво де - слагаш я тая джаджа пред блока обаче как ще направиш така че само ти да можеш да спираш на това място??? Частно лице не може да прави обозначение че това е място за зареждане ама дори да успееш да го маркира като такова с всички знаци и табели няма как да е само за теб а ще е за всички електрически коли. В Холандия може и да работи но в България не
  • 10 Панелката на осмия етаж

    8 4 Отговор
    Къде се наредихте всичките да пишете, като тази новина се отнася само за собственици на къщи?

    Освен това обърнахте ли внимание, че в белите държави дори нямат огради и врати на дворовете и ако някой ще краде нещо от двора няма да е кабела под напрежение, а косачката или велосипеда, които си стоят на двора без надзор.

    Ако някога излезете от гетото и минете през някое селце или градче като това от клипа, дори да е в Германия, където по принцип живеят студени хора, ще има да цъкате с език и да разправяте в недоумение като се приберете, как всеки който е излязъл в двора пред къщата си, ви поздравява с усмивка, като му минете по тротоара.

    Кога ли ще ги стигнем по манталитет?

    Коментиран от #11

  • 11 Да питам само

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Панелката на осмия етаж":

    Е значи съм прав че това за България е излишно. Тук ако имаш къща няма да ти трябва такова нещо. Проблема е за големия град с блокове и много коли. Тия с къщи лесно ще се оправят и ще намерят начин и без тая джаджа.

    Коментиран от #12

  • 12 Панелката на осмия етаж

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Да питам само":

    А ти защо си мислиш че на 99,99% от живеещите в панелка ще им трябва каквато и да е зарядна станция през следващите 10-20 години, да не говорим пък за такова приспособление?

    Това е като в разговор за закупуване на rolls-royce, да кажеш че на тебе не ти трябва такъв автомобил защото ще ти го надраскат пред панелката.
  • 13 бай тошо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Къпан пор":

    ти теслата пред блока в люлин ли ще си я държиш ?
  • 14 Ония с Фордо

    2 0 Отговор
    Това е нещо като нидерладски чушкопек .