Отидете към основна версия

2 836 24

Нов тип екрани в смартфоните

  • смартфони-
  • екран-
  • гъвкав дисплей

За създаването на новата технология се обединяват Huawei, ZTE и BOE

В мрежата се появи информация, според която три китайски технологични гиганта са се обединили, за да постигнат обща цел - нов тип екрани в смартфоните. Става дума за Huawei, ZTE и BOE.

Трите компании обединяват усилията си, за да създадат най-добрия сгъваем OLED екран с вградена камера. Първият смартфон, който вероятно ще получи най-новата технология на дисплея, ще бъде предстоящият гъвкав флагман Huawei Mate X4.

Имайте предвид, че Mate X4 няма да бъде пионер сред сгъваемите смартфони с камера под екрана. Технологията вече е внедрена в Samsung Galaxy Fold 4. Но от качеството на камерата в Samsung остава много да се желае, докато Huawei, ZTE и BOE са уверени, че са успели да намерят решение на този проблем.

Новият OLED панел, който се нарича Q8, най-накрая ще се отърве от лошото качество на снимките, направени с т.нар. стелт камера. Това е постигнато главно благодарение на опита на ZTE в тази област. Ще припомним, че, че ZTE Axon преди няколко години стана пионер в областта на технологията за камери под екрана.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини