Last news in Fakti

3 Май, 2023 14:00 2 828 24

Нов тип екрани в смартфоните

  • смартфони-
  • екран-
  • гъвкав дисплей

За създаването на новата технология се обединяват Huawei, ZTE и BOE

Нов тип екрани в смартфоните - 1

В мрежата се появи информация, според която три китайски технологични гиганта са се обединили, за да постигнат обща цел - нов тип екрани в смартфоните. Става дума за Huawei, ZTE и BOE.

Трите компании обединяват усилията си, за да създадат най-добрия сгъваем OLED екран с вградена камера. Първият смартфон, който вероятно ще получи най-новата технология на дисплея, ще бъде предстоящият гъвкав флагман Huawei Mate X4.

Имайте предвид, че Mate X4 няма да бъде пионер сред сгъваемите смартфони с камера под екрана. Технологията вече е внедрена в Samsung Galaxy Fold 4. Но от качеството на камерата в Samsung остава много да се желае, докато Huawei, ZTE и BOE са уверени, че са успели да намерят решение на този проблем.

Новият OLED панел, който се нарича Q8, най-накрая ще се отърве от лошото качество на снимките, направени с т.нар. стелт камера. Това е постигнато главно благодарение на опита на ZTE в тази област. Ще припомним, че, че ZTE Axon преди няколко години стана пионер в областта на технологията за камери под екрана.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    4 14 Отговор
    Цял куп вградени компоненти, които спокойно могат да дефектират. После какво? Сменяш цялото устройство за едната предна камера. Добре ще изглежда, но функционално отново е недомислено.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Те поне

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Няма да го направят нарочно както епъл. Там и да се опиташ да смениш някоя част дори с друга оригинална то ще ти правят въртели и няма да ти работи пръчката както трябва докато не си им платиш директно в малоумните им сервизи. Анти-потребителската ти любима компания с нулева иновативност играе срещу теб самия, а ти още не си го осъзнал, а ако си го осъзнал то вече е жалка ситуацията. Хубаво е да има нови технологии и всичко да върви напред.

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Те поне":

    За това има оторизирани сервизи. Плащаш си и ти сменят частта, не цялото устройство.

    Технологиите е хубаво да се развиват, но с умисъл, а не просто “защото трябва”.

    Коментиран от #4

  • 4 Луис Росман

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Поставяш две нови пръчки една до друга ..опитваш се да им размениш частите и получаваш изненада от алчните. Един голям..за потребителя. Оригинални, нови ...ама не можеш да ги ползваш като резервни части 🤭😜. Само хора без себеуважение могат да подкрепят нещо такова. Отвсякъде ви затягат обръча нищо неподозиращи 🐑🐑🐑. Вие сте удобни жертви, правят ви на 🙈🙊🙉 а вие се радвате 😂🤣. Скоро ще ви направят и още капани.

    Коментиран от #5

  • 5 Иван

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Луис Росман":

    Какви части, какви 5 лв.? Спал ли си?
  • 6 Луис Росман

    10 2 Отговор
    Знаеш много добре. за какво ти говоря. Спах прекрасно, благодаря! Какъв куп вградени компоненти по-скоро бих те попитал аз?!? 🤭 🤫

    Коментиран от #7

  • 7 Иван

    2 9 Отговор

    До коментар #6 от "Луис Росман":

    Предната камера например, анонимни ми троле. Дали ще ти сменят само нея или абсолютно целия преден дисплей? Как мислиш?

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мдааааааа

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Разбираш ли, че ако всеки си тества и усъвършенства дадена технология в продължение на години то примерно още щеше да си ползваме TFT дисплеи докато чакаме перфектният Amoled? (просто пример) Само така ще има прогрес към нови технологии, а не да чакаме перфектния краен продукт..защото докато го чакаме ще се изпуснат още много нови.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааааааа":

    Предпочитам да ползвам перфектен краен продукт. Щом искате да сте опитни мишки, че и да плащате за това, be my guest.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Мнеее

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Ама вие сте най-големите опитни мишки! Ако искахте краен продукт нямаше да ползвате Амолед дисплеи и всичко останало, защото щяхте да карате на ЛСД още дълги години. Епъл са най-големите кърлежи смучещи от всички. Това е истината

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мнеее":

    Тоест твърдиш, че LCD, като една от най-старите дисплей технологии, е по-добра от AMOLED? И ползват OLED, не AMOLED.
  • 14 Мнеее

    4 0 Отговор
    Виждам, че не ме схващаш. Представяш ли си до къде щеше да е развитието на технологиите без смелостта за проучването и създаването на нови такива ако трябваше да се чака за всяко нещо с години преди да стане краен продукт? За това се усъвършенства и за това има повече технологии, защото не винаги трябва да се чака. Иначе то и без това вас доста ви държаха с ЛСД дисплеите знаейки, че болшинството от потребителите никакви ги няма и се възползваха от незнанието им. Да ви бяха оставили и без 5G още 3-4г. нали мрежите не бяха готови! Не бъркай смелостта и креативността с липсата на практичност, защото практичността в случая нямаше да е печеливш за стремглавото развитие на технологиите.

    Коментиран от #15

  • 15 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мнеее":

    Точно 5G ли намери да дадеш за пример? Аз и в момента си държа айфона на 4G/LTE.

    Коментиран от #16

  • 16 Мнеееее

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Просто пример! Ти, Пенчо или Драганчо си ги дръжте както искате въпроса не е в това. Както казах развитието и множеството нови технологии не идват с чакане. Това, че Епъл се възползва от налични технологии и има време да им предаде повече практичност е лукс , но за създаването на изцяло нови технологии се изисква смелост и решителност иначе щеше да има застой.

    Коментиран от #17, #21

  • 17 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мнеееее":

    Добре, използвай си смелите и решителни гимики, аз ще си ползвам нещо по-надеждно.

    Коментиран от #18

  • 18 Мнееее

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Ама никой не ти говори само за гимики бе човече! И не говоря само за тъпите телефони, а за технологиите като цяло. Аз си ползвам това , което ми е необходимо и ми е полезно. За мен недей да мислиш! С чакане и изчакване прогрес няма

    Коментиран от #19

  • 19 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мнееее":

    Без качествена и надеждна технология също.

    Коментиран от #20

  • 20 Мнеееее

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Така е! Но едното не изключва другото! За това някои технологии се усъвършенстват, други биват успешни от първият път. Прогреса е важен
  • 21 Калоян

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мнеееее":

    Huawei се подобри драстично напоследък, което е много добра новина според мен. Тяхната AppGallery също беше подобрена и сега имате различни налични приложения като youtube и всичко работи гладко.

    Коментиран от #24

  • 22 Мартин

    0 0 Отговор
    Харесвам Huawei и техните смартфони. Наистина страхотни дисплеи и дизайн на телефоните им. Можете да видите страхотната графика, когато играете много напреднали игри. Изтеглете ги директно от AppGallery.

    Коментиран от #23

  • 23 Крис

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мартин":

    Аз харесвам, че в AppGallery имат и google meets и всички приложения на google. Просто трябва да имате на око, че автоматично и Gbox ще ви се изтегли.
  • 24 Крис

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Калоян":

    Дори повечето приложения на българските банки като дск са достъпни. Да не говорим, че и Nova може да си свалиш.