Отидете към основна версия

4 665 13

Пожарникари гасят със седмици запален електромобил (ВИДЕО)

  • електромобил-
  • пожар-
  • гасене-
  • waymo-
  • jaguar

Колата е покрита с мокър пясък

Електромобилите са иновативни, както за повечето потребители, така и за повечето пожарни служби. Именно поради тази причина, все още пожарникарите изпробват различни методи за гасене на коли на ток, които както вече знаем са доста по-трудни за работа от стандартните коли с ДВГ. Наскоро пожарната във Финикс изпробва нов начин за погасяване на пожар, след инцидент с автомобил на Waymo.

Компанията, която разработва технологии за автономни автомобили е съобщила за инцидент с един от своите Jaguar I-Pace, който се е самозапалил в хале на фирмата. Пожарната служба е реагирала бързо и след като пожарникарите потушили големия огън, колата е била поставена в контейнер с мокър пясък и покрита с него, където да престои няколко седмици.

На място са пристигнали над 50 пожарникари и експерти, които да проследят процедурата, която ще бъде спазвана отсега нататък. При пожар с електромобили и запалване на батерията, огънят става изключително труден за гасене, като в същото време се развива и изключително висока температура.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини