Отидете към основна версия

3 375 10

Rolls-Royce тества рекордно голям самолетен двигател (ВИДЕО)

  • самолетен двигател-
  • rolls-royce

UltraFan произвежда впечатляващите 87 000 конски сили

Британският производител на луксозни автомобили Rolls-Royce официално приключи първите наземни тестове на своя авиационен двигател UltraFan. Резултатите показват, че този гигантски двигател е с 10% по-ефективен от най-икономичния аналог на пазара - Trent XWB.

Въпреки впечатляващите размери на UltraFan (3.56 метра в диаметър), той е изненадващо лек благодарение на високопрецизните производствени роботи на Rolls-Royce. Освен това неговият дизайн осигурява 35% намаление на нивото на шума в сравнение с предишния лидер в тази област.

UltraFan произвежда впечатляващите 87 000 конски сили (приблизително 67 MW) и варира от 11.3 до 50 тона тяга. Очаква се новият самолетен двигател да бъде напълно сертифициран и внедрен на теснофюзелажни самолети през 2030 г.

В допълнение към икономиите на разходи, преминаването към UltraFan също ще намали въглеродния отпечатък на авиокомпанията със съответното количество, както и практически ще елиминира емисиите на частици и ще намали емисиите на азотен оксид с около 40%. Между другото, Rolls-Royce възнамерява да построи и лунен ядрен реактор до края на десетилетието.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини