Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 11:07 3 291 6

И Rolls-Royce напълно спира производството на нови бензинови автомобили

  • rolls-royce-
  • електромобили-
  • v12
И Rolls-Royce напълно спира производството на нови бензинови автомобили - 1

Rolls-Royce планира да се откаже от производството на бензинови автомобили след 2030 година. За да е в крак с модата, компанията ще произвежда само електрически автомобили. Това съобщава сайтът AutoCar.

Rolls-Royce все още не е започнала да доставя първия си електрически автомобил Spectre на клиентите. Въпреки това марката е твърдо решена да се съсредоточи само върху пускането само на електрически модели.

„До края на 2030 г. няма да има повече V12 “, казва изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос. Той отбелязва още, че автомобилите от сегашното поколение ще запазят бензиновия V12 двигател, който ще продължи да се модернизира и да става по-екологичен до самия си край.

Rolls-Royce ще инвестира сериозно в подобряването на своя бензинов двигател, за да отговаря на всички необходими екологични разпоредби. Той ще дебютира на актуализираните модели Ghost, Cullinan и Phantom.

Също така изпълнителният директор на Rolls-Royce отбеляза, че марката няма да произвежда хибридни автомобили. Компанията ще пропусне тази междинна стъпка и ще премине направо към напълно електрически автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    17 0 Отговор
    Кога ли ще почнат да правят и танкове и БТР на ток ?!! Сийбалу мамтъъ
  • 2 българина

    13 1 Отговор
    чудесно, ще караме китайски
  • 3 Краси Марков

    12 0 Отговор
    На немец и на бясно куче вяра да нямаш.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор
    Уж СТО автомобилни компании ,
    а собствениците десетина 🤔🤔🤔
  • 5 Въх

    9 0 Отговор
    Ролса на снимката и бмв 7 серия нямат разлика

    Коментиран от #6

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Въх":

    Ами то близнаците само по имената ги различаваме !
    Само майката( компанията) знае как да ги различава кой кой е 😉😉😉