Last news in Fakti

29 Май, 2023 10:25 3 358 10

Rolls-Royce тества рекордно голям самолетен двигател (ВИДЕО)

  • самолетен двигател-
  • rolls-royce

UltraFan произвежда впечатляващите 87 000 конски сили

Rolls-Royce тества рекордно голям самолетен двигател (ВИДЕО) - 1

Британският производител на луксозни автомобили Rolls-Royce официално приключи първите наземни тестове на своя авиационен двигател UltraFan. Резултатите показват, че този гигантски двигател е с 10% по-ефективен от най-икономичния аналог на пазара - Trent XWB.

Въпреки впечатляващите размери на UltraFan (3.56 метра в диаметър), той е изненадващо лек благодарение на високопрецизните производствени роботи на Rolls-Royce. Освен това неговият дизайн осигурява 35% намаление на нивото на шума в сравнение с предишния лидер в тази област.

UltraFan произвежда впечатляващите 87 000 конски сили (приблизително 67 MW) и варира от 11.3 до 50 тона тяга. Очаква се новият самолетен двигател да бъде напълно сертифициран и внедрен на теснофюзелажни самолети през 2030 г.

В допълнение към икономиите на разходи, преминаването към UltraFan също ще намали въглеродния отпечатък на авиокомпанията със съответното количество, както и практически ще елиминира емисиите на частици и ще намали емисиите на азотен оксид с около 40%. Между другото, Rolls-Royce възнамерява да построи и лунен ядрен реактор до края на десетилетието.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    38 11 Отговор
    А някъде другаде по света едни хора крадат тоалетни...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Морски

    26 12 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Крадците на тоалетни не са хора, те са полухора. Обратната еволюция е започнала в тази държава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Прокопий

    30 0 Отговор
    Цитирам:
    "Британският производител на луксозни автомобили Rolls-Royce официално приключи първите наземни тестове на своя авиационен двигател UltraFan."

    Това, написано от човек, имаш претенцията да е автомобилен журналист, е не просто незнание, а огромна глупост!
    От 2003 автомобилното подразделение е част от BMW и няма НИЩО общо с RR Holdings plc, който е най-големият в света след GE доставчик на самолетни двигатели и по този начин и сред топ 20 производители на оръжейни системи в световен мащаб...


    Не

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Знаещ

    5 4 Отговор
    А дали модифицираха и системата за кемтрейлс?!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Знайко

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Знаещ":

    Кемтрейлс-систмите ги вграждат в корпуса зад или над двигателите, защото не могат да издържат на температурите в двигателя. Единствената иновация която видях е окачването на основния вал към блока е чрез зъбчатки и е логично вала да има много по-стабилен ход и да не се влияе толкова от туболенции! Лошото е че сега другите компании не могат да го ползват защото е патентовано. Явно схемата с патентите бачка за да спъва прогреса. предлагам американското патентно ведомство да бъде опраскано, за да се подпомогне еволюцията!