Отидете към основна версия

5 952 10

Триколесен скутер, от който не можете да паднете (ВИДЕО)

  • електрически скутер-
  • триколка

Иновацията се нарича XOTO

Базираният в Калифорния стартъп XOTO представи много интересен електрически скутер, който може да достигне максимална скорост от 72 км/ч. Основната му характеристика е наличието на система с три колела, което го прави изключително стабилен дори в остри завои.

Скутерът има 3 kW безчетков мотор в главината на предното колело. Чифт сменяеми батерии осигуряват общ капацитет от 4.3 kWh, което е достатъчно за изминаване на разстояние от 145 км при умерена скорост.

Батериите могат да се свалят за зареждане, което ще бъде полезно за обитателите на апартаменти, които нямат достъп до зареждане на улицата или в гаража. Но да се върмен към най-интересната система в този скутер.

XOTO разполага с патентована система за накланяне от 45 градуса, която съчетава стабилността на три колела с плавното завиване на двуколесно. Механизмът осигурява по-голяма стабилност в завоя дори при ниска скорост, докато водачът може да се наведе в пълна степен, независимо от нивото на умения.

Що се отнася до цената, XOTO излеза малко по-скъп от повечето електрически скутери с подобни характеристики - производителят иска за него $7 499. Повече за интересната иновация на три колела, вижте във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.

Свързани новини