Отидете към основна версия

2 310 3

Mazda връща функцията за мултимедийно сензорно управление по време на движение

  • mazda-
  • сензорен екран

Преди това управлението на екрана разчиташе единствено на джойстика, разположен на трансмисионния тунел

Mazda връща сензорното управление за мултимедийния дисплей на своите автомобили. Преди това управлението на екрана разчиташе единствено на джойстика, разположен на трансмисионния тунел и беше възможно да се контролират функциите на информационно-развлекателната система само на паркинг. Сега това отново ще може да става и по време на движение.

От една страна, собствениците на Mazda са се пристрастили към джойстика, особено след години на използване и развиване на подходящи умения за безпроблемно използване на информационно-развлекателната система. От друга страна, новите клиенти многократно са критикували въртящия се контролер, описвайки го като объркващ, тромав и бавен.

Японският автомобилен производител реши да отстъпи от принципите си, така че в актуализирания CX-5 от моделната година 2024 отново можете да използвате сензорния екран по време на шофиране.

10,25-инчовият централен дисплей, който захранва Mazda Connect, все още разполага с джойстик, но Android Auto и Apple CarPlay вече поддържат сензорни контроли. С други думи, джойстикът все още е там, но няма да се налага да го използвате, ако разчитате на Android Auto и Apple CarPlay за неща като навигация, слушане на музика или провеждане на телефонни разговори.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини