Last news in Fakti

23 Юни, 2023 09:41 2 179 6

Два варианта на каросерията и дизел: Mazda2 оцеля след актуализацията

  • mazda2-
  • mazda

Рестайлинг версията навлиза на пазарите във версии с пет и четири врати

Два варианта на каросерията и дизел: Mazda2 оцеля след актуализацията - 1

Актуализираната Mazda2 бе представена в два варианта - седан и хечбек. Новостта навлиза първо на пазарите в Югоизточна Азия - където семейството Mazda2 ще включва както седан, така и хечбек. Премиерата на обновения модел се състоя в Тайланд, където ще започне и производството на иновацията.

Интересното е, че моделът беше представен не само с различни видове каросерии, но и в няколко варианта с различна предница - със стандартна радиаторна решетка и такава, както при електрическите автомобили. Но по-любопитното е, че гамата от двигатели включва и дизел.

Два варианта на каросерията и дизел: Mazda2 оцеля след актуализацията

Хечбекът Mazda2, който вече търпи втори рестайлинг в настоящото си поколение, се продава в Европа и Япония от началото на 2023 г., но за седана премиерата в Тайланд стана световна. С актуализацията Mazda2 получи две опции за дизайн. Първата е New Wave Design, чиято разлика е пластмасов щит вместо традиционна решетка, което придава на автомобила прилика с електрическите коли. Втората е Sport Design, характеризираща се с пълноценна радиаторна решетка, макар и забележимо променена.

Два варианта на каросерията и дизел: Mazda2 оцеля след актуализацията

Mazda2 се различава от модела преди актуализацията и в броните, джанти с различен дизайн и нови цветове на каросерията, а довършителните материали са променени в салона. Моделът ще се предлага с мултимедийна система със седем инчов екран, климатроник, камери за кръгов обзор, адаптивен круиз контрол, системи за проследяване на маркировка и следене на мъртвите зони.

Два варианта на каросерията и дизел: Mazda2 оцеля след актуализацията

На пазара в Тайланд Mazda2 ще се предлага с два двигателя по избор - 1.3-литров атмосферен бензинов с мощност 93 конски сили и 1.5-литров турбодизел, който развива мощност от 105 конски сили. Има само една скоростна кутия, шестстепенен автоматик и задвижване на предните колела. Цените на актуализираната Mazda2 започват от 17 200 долара и достигат 23 800 долара. Основният конкурент на модела е Nissan Almera, който струва малко по-малко, но се предлага с безалтернативен 1.0-литров турбо двигател.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    5 14 Отговор
    Какъв ли е профилът на съвременният купувач на дизел намаан с чесън селяк с джапанки и без два предни зъба ли?

    Коментиран от #5

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор
    " Две варианта " на диплома за осми клас ‼️‼️‼️‼️‼️
  • 3 Механик

    4 5 Отговор
    Автомоблиния дизайн в последните 20 години, тотално откачи.

    Коментиран от #4

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Вече няма ПининФарина и Фердинанд Порше , всичко е " I T " ‼️
  • 5 Баща ти

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    А какъв е профилът на купувача на ел.вибратора?То е ясно IQ колкото стайна температура!!!
  • 6 Руски писател не знае какво има в сащ

    0 0 Отговор
    Цитат - но за седана премиерата в Тайланд стана световна

    Пълни глупости. В САЩ винаги е имало седан. И на сегашното и на предходните поколения