Отидете към основна версия

4 353 11

Откриха опасен дефект в електромобилите на Audi и Porsche

  • audi-
  • porsche-
  • дефект-
  • сервизна акция

Проблемът може да предизвика пожар в батерията

Опасен дефект е забелязан на електрически автомобили Audi E-tron GT и Porsche Taycan. Проблемът може да доведе до запалване на батерията. Това съобщи сайтът Carscoops .

Audi и Porsche ще изтеглят 6 676 електрически автомобила през следващите месеци. При моделите E-tron GT и Taycan е възможна оттечка вътре в батериите, като това може да предизвика искри и да доведе до пожар.

Porsche казва, че проблемът е станал известен за първи път през 2022 г. По това време имаше съобщения за проблеми с изолацията на батериите на някои електрически превозни средства Taycan.

След това производителят започва да използва уплътнител Teroson. След известно време подобен проблем е забелязан и при електрически автомобили в Европа. Дори използването на новия уплътнител не помогнал за отстраняване на дефекта.

4 777 екземпляра от Porsche Taycan 2023 моделна година ще попаднат във сервизната акция. Audi също изтегля 1 899 бройки от E-tron GT и RS E-tron GT. Дилърите ще инспектират колите. Ако тестът покаже възможен теч, батерията ще бъде сменена.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.

Свързани новини