Last news in Fakti

9 Януари, 2024 10:46 4 325 6

Откриха проблем в новия Hyundai Kona

  • hyundai-
  • kona-
  • дефект

Колата се самозапалва след удар

Откриха проблем в новия Hyundai Kona - 1

В кросоувъра Hyundai Kona 2024 моделна година, който наскоро беше пуснат в продажба, беше открит проблем по време на краш тестове. Сега колите се изтеглят от купувачите, за да се отстрани неизправността. Това съобщава сайтът Carscoops. Към момента проблемът засяга само автомобили, продадени зад океана.

По време на краш тестове от Застрахователния институт за пътна безопасност (IIHS) новият Hyundai Kona с турбокомпресор и 1.6-литров двигател се запали. Оказва се, че след удара компонентите в пространството под предния капак са се разместили така, че са повредили електрическата инсталация.

Резултатът е късо съединение и пожар. Към момента компанията ще изтегли 10 984 екземпляра от Hyundai Kona 1.6T-GDI от американски собственици. Автомобилите ще се надграждат безплатно по специална методология, разработена след многократни тестове, като от компанията твърдят, че така проблемът ще бъде решен.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    6 2 Отговор
    Това не е недостатък, просто спестяват пътя до джънкярда😅

    Коментиран от #4

  • 2 123456

    10 0 Отговор
    такава екстра още никой не беше предлагал ...
  • 3 ония с Хюндая

    6 1 Отговор
    За Хюндай да не би да е някаква изненада. И в техните сервизи ще ви кажат "това е нормално, защо не питате преди това какво купувате"
  • 4 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Тойота са по-качествени и надеждни от Хюндай. Да се знае и да се запомни.
  • 5 Добре е да се знае че

    3 0 Отговор
    Цитат - Към момента проблемът засяга само автомобили, продадени зад океана

    Защото само в САЩ имат ЗПТ контрол и се правят тестове за пазара.

    В европа и азия няма такъв контрол
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.