Отидете към основна версия

1 088 1

Екстравагантна китара, вдъхновена от хиперавтомобила McLaren Speedtail

  • дейвид гордън-
  • китара-
  • mclaren-
  • speedtail-
  • алекс алексиев

Тази кола е перфектната муза за Дейвид Гордън

David Gordon Guitars направиха китара в стила на хиперавтомобила McLaren Speedtail, в дизайна на който, както сме ви разказвали, участва българивън Алекс Алексиев . През 2018 г. McLaren представи първия Hyper GT в историята си - хиперавтомобилът Speedtail се превърна в един от най-мощните и динамични автомобили в цялата история на марката и в същото време един от най-редките модели на марката.

Сега, през 2023 г. британският хиперавтомобил беше въплътен в необичаен проект на David Gordon Guitars, които представиха много впечатляваща електрическа китара, направена в стила на тестовия прототип McLaren Speedtail XP2.

Прототипът Speedtail XP2 достигна максимална скорост от 403 километра в час повече от 30 пъти на полигона Johnny Bohmer Proving Ground, който служи като писта за космическия център John Fitzgerald Kennedy на остров Мерит във Флорида.

Тестовият McLaren е завършен в Saragon Quartz и разполага с интериор от анилинова кожа Oxblood Red и анилинов набук, контрастни интериорни акценти от въглеродни влакна и матиран и полиран машинно обработен алуминий. Китарният лютиер Дейвид Гордън от Маями каза, че Speedtail XP2 е „перфектната муза“ за него.

Тялото на китарата е изработено от лека елша, допълнено от кленово дърво, фрезован авиационен алуминий и елементи от въглеродни влакна и гриф от абанос. Вътрешните кабелни кухини на китарата са облицовани с кожа, докато лазерно гравираните и допълнителните червени акценти напомнят алените акценти, които могат да се видят и в интериора на хиперавтомобила.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини