Last news in Fakti

21 Юли, 2023 10:58 2 003 2

Защо McLaren не пуска кросоувър

  • suv-
  • mclaren-
  • кросоувър

Оказва се, че затрудненото финансово състояние на марката не им позволява

Защо McLaren не пуска кросоувър - 1

McLaren не бърза да се присъедини към производителите на кросоувъри и SUV-та, както направиха преките конкуренти от луксозни марки като Ferrari, Bentley, Lamborghini и Porsche. Появата на първия кросоувър на британската марка се обсъжда от няколко години, но сега стана ясно, че това ще се случи едва след като компанията "завърши други по-важни проекти".

Главният изпълнителен директор на McLaren Майкъл Лейтерс каза пред журналисти миналия уикенд на Фестивала на скоростта в Гудууд, че той много харесва кросоувъри, но в момента компанията има две приоритетни цели - реорганизация и рекапитализация. Според топ мениджъра McLaren трябва да се върне "по правилния път към рентабилността".

Едва след това компанията ще мисли за експанзия във всички сегменти. Но не трябва да чакате нови модели на McLaren в близко бъдеще. През април тази година, по време на среща на глобалните дилъри на марката, ръководителите на компанията говориха за бъдещите продукти. По-специално, през 2028 г. е обещан нов клас автомобили с четири врати и четири места в кабината. Докато първият кросоувър ще се появи по-късно - след 2028 г.

Защо McLaren не пуска кросоувър


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    2 0 Отговор
    Кросоувърите и СУВтата не са аеродинамични и изглеждат грозно!

    Коментиран от #2

  • 2 Генадий

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защото":

    Да, но СУВтата могат да спасят една марка от фалит и да й осигурят свежи пари за "красиви и аеродинамични" спортни коли.