Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 10:10 1 059 1

Екстравагантна китара, вдъхновена от хиперавтомобила McLaren Speedtail

  • дейвид гордън-
  • китара-
  • mclaren-
  • speedtail-
  • алекс алексиев

Тази кола е перфектната муза за Дейвид Гордън

Екстравагантна китара, вдъхновена от хиперавтомобила McLaren Speedtail - 1

David Gordon Guitars направиха китара в стила на хиперавтомобила McLaren Speedtail, в дизайна на който, както сме ви разказвали, участва българивън Алекс Алексиев . През 2018 г. McLaren представи първия Hyper GT в историята си - хиперавтомобилът Speedtail се превърна в един от най-мощните и динамични автомобили в цялата история на марката и в същото време един от най-редките модели на марката.

Сега, през 2023 г. британският хиперавтомобил беше въплътен в необичаен проект на David Gordon Guitars, които представиха много впечатляваща електрическа китара, направена в стила на тестовия прототип McLaren Speedtail XP2.

Екстравагантна китара, вдъхновена от хиперавтомобила McLaren Speedtail

Прототипът Speedtail XP2 достигна максимална скорост от 403 километра в час повече от 30 пъти на полигона Johnny Bohmer Proving Ground, който служи като писта за космическия център John Fitzgerald Kennedy на остров Мерит във Флорида.

Екстравагантна китара, вдъхновена от хиперавтомобила McLaren Speedtail

Тестовият McLaren е завършен в Saragon Quartz и разполага с интериор от анилинова кожа Oxblood Red и анилинов набук, контрастни интериорни акценти от въглеродни влакна и матиран и полиран машинно обработен алуминий. Китарният лютиер Дейвид Гордън от Маями каза, че Speedtail XP2 е „перфектната муза“ за него.

Тялото на китарата е изработено от лека елша, допълнено от кленово дърво, фрезован авиационен алуминий и елементи от въглеродни влакна и гриф от абанос. Вътрешните кабелни кухини на китарата са облицовани с кожа, докато лазерно гравираните и допълнителните червени акценти напомнят алените акценти, които могат да се видят и в интериора на хиперавтомобила.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патето Яки

    0 0 Отговор
    някво си чурясло