Отидете към основна версия

6 953 10

Нов вид електромобили

  • електромобил-
  • ховърборд-
  • shane

Иновацията е само с две колела

Шейн Чен, създателят на оригиналния ховърборд, който е с китайско-американски произход, представи уникалната електрическа кола SHANE. Моделът има само две колела, но салонът е предназначен за пет места.

Най-големите производители на автомобили създават много електромобили, които обаче са подобни по много начини на традиционните коли. Шейн Чен решава да поеме по различен път, променяйки напълно концепцията за електрическо превозно средство.

SHANE получава опростена каросерия и компактни размери, които могат да се сравнят с малък кросоувър. Новостта обещава изключителна ефективност, безопасност и вътрешно пространство за петима души.

Основната характеристика на SHANE са двете големи колела, които отговарят за задвижването на електрическото превозно средство. Благодарение на това решение колата може да се обръща като танк.

Електрическият автомобил остава стабилен благодарение на изместването на центъра на тежестта спрямо колелата. Дори при рязко ускорение или спиране, тялото остава в първоначалното си положение.

Също така, колелата получават регенеративни амортисьори, които могат да преобразуват амортизационните движения в енергия за батерията. Това позволява да се увеличи обхватът на пътуване между зарежданията.

Отзад е монтиран активен спойлер, който се издига при спиране или достигане на определена скорост. Вместо странични врати за качване вътре, предната част на автомобила се движи нагоре.

Вътре няма волан и педали за управление на колата. Вместо това е предвидено специално дистанционно управление, което се намира между предните пътници. Спецификациите на SHANE засега остават тайна. Също така не е известно дали моделът ще влезе в серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.

Свързани новини