Last news in Fakti

10 Декември, 2023 11:12 4 693 5

Най-практичното и многофункционално превозно средство (ВИДЕО)

  • многофункционално устройство-
  • електромобил

Тази универсална електрическа кола ще струва около $14 000

Най-практичното и многофункционално превозно средство (ВИДЕО) - 1

Канадската компания Envo Drive Systems представи трансформиращ се електрически автомобил за всякакви нужди. Новият продукт се нарича Utility Personal Transporter (UPT) и може да бъде преконфигуриран във всичко: от косачка до количка за голф или спасително превозно средство.

UPT разполага с по-нисък център на тежестта за повишена стабилност и дизайн, който позволява лесната трансформация на автомобила. Чрез преконфигуриране, което в повечето случаи включва просто добавяне на допълнителни модули, той може да служи като мини камион, количка за голф, косачка, снегорин, спасително превозно средство или просто компактно електрическо превозно средство.

Задвижван от четири 3-киловатови електрически мотора и осем литиеви батерии, UPT осигурява 640 Нм въртящ момент, максимална скорост от 50 км/ч и пробег от 100 до 200 км с едно зареждане. В допълнение, батериите могат да се използват за захранване на инструменти или други устройства на полето.

И премахването на трансмисията не само дава повече използваемо пространство в електрическия автомобил, но също така намалява количеството поддръжка и позволява индивидуален контрол на сцеплението на всяко колело.

Като бонус, компанията е направила така, че кормилото да може да се прибира към основното тяло, за да се съхранява UPT вертикално към стена. Тази универсална електрическа кола ще струва около $14 000 и ще започне доставки в рамките на една година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коментар

    16 2 Отговор
    Две скачени тротинетки за $14 000. И поне още толкова за допълнителни модули. Не, благодаря!
  • 2 Гацо

    21 1 Отговор
    Те това ми требве да пасем овците и да гоним диви свиние по къро...
  • 3 Русофил

    8 21 Отговор
    От това става чудесно дронче. Бая руснаци и танкове може да изпотрепа.
  • 4 селянин

    12 0 Отговор
    Няма да зле да има:
    1. Регулировка на просвета отдолу.
    2. Триточкова навесна система отпред и отзад.
    3. Силов електрически извод с управление за задвижване на допълнителни ел. двигатели по инвентара.
    4. Теглич.
  • 5 Димчи

    4 3 Отговор
    Има идея в това нещо