Отидете към основна версия

1 994 7

Fiat ще оборудва 500е със сменяема батерия

  • fiat-
  • fiat 500-
  • 500 e-
  • ample

Крачката е част от партньорство на Stellantis

Stellantis ще се превърне в един от първите западни производители на автомобили, които ще използват технологията за смяна на батерии, след като подпише споразумение с компанията за технологии Ample. Първоначално двете компании ще работят за интегриране на модулното решение за смяна на батерии на Ample в електрическите автомобили с батерии на Stellantis.

Първоначално, през 2024 г., автопарк от 100 модела Fiat 500e от услугата за споделяне на автомобили Free2move в Мадрид, Испания, ще бъде оборудван с батерии с възможност за смяна. Технологията на Ample позволява смяна на батерията за по-малко от 5 минути.

Модулните батерии, които ще се използват, са проектирани като замяна на оригиналната батерия на електромобила. Батериите на Ample могат да се монтират във всеки електромобил и могат да бъдат подходящи за всички електромобили Stellantis, без да се налага производителят на автомобили да преработва платформите си.

"Партньорството с Ample е още един пример за това как Stellantis проучва всички възможности, които дават свобода на придвижването на нашите клиенти, използващи електрически превозни средства", заяви Рикардо Стамати, старши вицепрезидент на бизнес звеното за зареждане и енергия на Stellantis. "В допълнение към другите проекти, върху които сме фокусирани, решението за модулна смяна на батерии на Ample има възможност да предложи на нашите клиенти по-голяма енергийна ефективност, изключителна производителност и по-ниска тревожност за пробега. С нетърпение очакваме да изпълним първоначалната програма с нашия звезден Fiat 500e."

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини