Отидете към основна версия

3 156 5

Ето я най-бързо зареждащата се батерия за електромобили

  • електромобили-
  • батерии-
  • бързо зареждане

Тази батерия може да се зарежда за 12 минути

Китайската компания SVOLT представи нов тип батерии за електрически автомобили с маркировка 2.2C–5C. Това означава, че тези батерии могат да се зареждат за най-малко 12 минути, съобщава Pandaily.

Според съобщения в медиите SVOLT пуска няколко продукта, които съставляват нова линия батерии за електрически превозни средства. Компанията каза, че техните батерии се зареждат по-бързо от всички подобни устройства, тъй като имат ниво на изходен ток от 2,2-5C.

Това означава, че ще им отнеме между 12 и 30 минути, за да се заредят до 100%. Твърди се, че елементите за бързо зареждане ще са подходящи за най-актуалните модели леки автомобили.

Цялата гама хибридни автомобилни батерии, включително 62Ah, 90Ah и 117Ah модели, са актуализирани и вече поддържат 2.2C бързо зареждане. Тези продукти могат да бъдат инсталирани на автомобили от B-клас, C-клас SUV и миниванове с конфигурации от 45 до 65 kWh. Производителят нарече и трите батерии "първите в света" по рода си.

За електрически автомобили компанията е създала батерии за бързо зареждане LFP с капацитет съответно 105 Ah, 130 Ah и 133 Ah, което позволява постигането на максимална скорост на зареждане от 4C. Всички новости са разработени на базата на технологията "Fly stacking + Short Blade".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини