Last news in Fakti

19 Януари, 2024 09:44 2 885 3

Xiaomi ще настига BYD и Tesla

  • xiaomi-
  • електромобили

Китайският гигант патентова нови търговски марки за автомобили

Xiaomi ще настига BYD и Tesla - 1

Наскоро Xiaomi подаде заявление за регистрация на редица китайски и английски търговски марки Xiaomi Automobile Gigafactory, Xiaomi EV Hyperfactory, Xiaomi Titan, Xiaomi Titan Alloy и Xiaomi Super Motor. Според Службата за търговски марки към Националната администрация за интелектуална собственост на Китай текущият статус на търговската марка е „предстоящ преглед“.

Xiaomi ще настига BYD и Tesla

През юли 2019 г. Xiaomi Communication Technology Co., Ltd. добави в предмета на дейност "продажба на авточасти". 12 ноември 2020 г. в Пекин Xiaomi Mobile Software Co., Ltd. подаде заявка за патент за електроди за литиеви батерии и за самите литиеви батерии. След това, на 30 март 2021 г., Xiaomi обяви, че ще инвестира 10 милиарда юана в производството на автомобили през следващите 10 години, за да стане един от петте най-големи автомобилни производители в света.

Миналата година беше представен първият модел на автомобил Xiaomi, наречен SU7

В допълнение, по време на Xiaomi Auto Technology Conference през декември Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi, обяви 5-те основни технологии на Xiaomi Auto: електрическо задвижване, батерия, леене под налягане, интелигентен кокпит и автономно шофиране.

Лей Джун също обяви, че Xiaomi е единственият производител на автомобили в Китай, който има масово производство на собствена сплав

След като Xiaomi официално обяви, че ще произвежда кола, първият проект беше да създаде супер двигател. Резултатът от усърдната работа бяха два супердвигателя: HyperEngine, странно защо наречени V6 и V8, които сега се произвеждат масово и ще бъдат инсталирани на първата партида модели Xiaomi SU7.

Xiaomi ще настига BYD и Tesla

В допълнение, Xiaomi също така независимо разработи нова платформа от силициев карбид с високо напрежение 800 V, която има максимално напрежение от 871 V. В същото време компанията си партнира с CATL, за да разработят съвместно пакета батерии с високо напрежение на Xiaomi от 800 V. Междувременно, ИТ гигантът изгради и собствена фабрика за производство на батерии.

Xiaomi ще настига BYD и Tesla


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    8 3 Отговор
    Е.....то лесно се настига нещо спряло !!! Да не бяха бастисали " Балканкар " , щяха да видят тези електрокараджии !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Пич Ка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    За toyota ли говориш? Че като гледам са спрели на 10 милиона продажби от 20 години и не помръдват а Тесла и BYD са се позасилили и ако продължават с това темпо след 6-7 години ще са я задминали, ако продажбите и не се сринат под 10 милиона през това време, иначе ще е по-рано.
  • 3 Браво

    1 1 Отговор
    Чакам новия ориз да дойде и на сам да взема един, много е свеж.