Отидете към основна версия

2 858 6

Google пуска нова и много интересна функция за смартфони, но не за всички (ВИДЕО)

  • google-
  • търсене-
  • смартфони-
  • функция

Иновацията ще дебютира на пет смартфона: два настоящи флагмана на Google и три нови устройства на Samsung

Google официално представи нова интуитивна функция за визуално търсене Circle to Search, която работи точно като името си: потребителят огражда фрагмент на екрана на смартфона, натиска бутона за търсене и системата му предлага подходящи резултати. Circle to Search ще дебютира на пет смартфона: два настоящи флагмана на Google и три нови устройства на Samsung.

Circle to Search прилича много на Google Lens, но работи не само в собственото приложение за търсене на Google, но и във всяко приложение на устройството. За потребители, които предпочитат класическа навигация с три бутона, просто трябва да натиснат и задръжат бутона Home.

За онеци, които предпочитат управление с жестове -извикват лентата за навигация, след която инструментът Circle to Search ще се появи в горната част на всяко приложение или екран. След това просто избират или докосват произволен обект, било то текст или изображение.

Circle to Search е нова стъпка от функцията за мултитърсене на Google, която позволява да се допълват визуални заявки в Lens с текстови. За разлика от Circle to Search, т.нар. многократното търсене в приложението Google започна да работи днес на всяко устройство с Android или iOS, но засега само в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини