Last news in Fakti

22 Януари, 2024 11:50 2 818 6

Google пуска нова и много интересна функция за смартфони, но не за всички (ВИДЕО)

  • google-
  • търсене-
  • смартфони-
  • функция

Иновацията ще дебютира на пет смартфона: два настоящи флагмана на Google и три нови устройства на Samsung

Google пуска нова и много интересна функция за смартфони, но не за всички (ВИДЕО) - 1

Google официално представи нова интуитивна функция за визуално търсене Circle to Search, която работи точно като името си: потребителят огражда фрагмент на екрана на смартфона, натиска бутона за търсене и системата му предлага подходящи резултати. Circle to Search ще дебютира на пет смартфона: два настоящи флагмана на Google и три нови устройства на Samsung.

Circle to Search прилича много на Google Lens, но работи не само в собственото приложение за търсене на Google, но и във всяко приложение на устройството. За потребители, които предпочитат класическа навигация с три бутона, просто трябва да натиснат и задръжат бутона Home.

За онеци, които предпочитат управление с жестове -извикват лентата за навигация, след която инструментът Circle to Search ще се появи в горната част на всяко приложение или екран. След това просто избират или докосват произволен обект, било то текст или изображение.

Circle to Search е нова стъпка от функцията за мултитърсене на Google, която позволява да се допълват визуални заявки в Lens с текстови. За разлика от Circle to Search, т.нар. многократното търсене в приложението Google започна да работи днес на всяко устройство с Android или iOS, но засега само в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро на Лена

    11 3 Отговор
    На по-новите смартфони дори опцията за деактивация на подобни бoклуци е деактивирана.
    Ако може да ни пускат и системни актуализации през два часа, всяка от които да изисква повече системни ресурси. За да може да се върти машината и да си купим следващия модел шматкофон след няколко месеца.

    Коментиран от #2

  • 2 ...

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Миро на Лена":

    Купи си руски. Там ъпдейта е... Никога.
  • 3 Самсунг

    5 0 Отговор
    На моя Самсунг а70,му смених ОС с оупън сорс ПС-LINEAGE OS 20.0(ANDROID 13),без всякакви гугълски и самсунгски апликации и шпионски софтуер.Инсталирам само оупън сорс проверени и доказани приложения.Батерията държи двойно.Реклами няма :)

    Коментиран от #5

  • 4 Мммм

    4 0 Отговор
    Xiaomi има пообна функция от години. Включваш функцията (partial screenshot) заобграждш даден обект и с google lens ти го намира.
  • 5 гняв срещу машината

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Самсунг":

    Това ще да е бъдещето на анонимните телефони. но ми се струва, че това няма да спре подслушването

    Коментиран от #6

  • 6 Самсунг

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гняв срещу машината":

    Ползвам месинджърите Briar и SimpleX-на който му харесва,да се пробва да ги подслушва!