Отидете към основна версия

6 887 22

Собствениците на автомобили назоваха най-ненужните опции в колата

  • опции-
  • автомобили-
  • екстри

Ясно е и коя е най-желаната

Най-ненужната опция в колата е електрическият багажник. Това съобщава аналитичната агенция Autostat, позовавайки се на проучване сред близо 200 000 собственици на автомобили.

Според проучването 70% от респондентите най-лесно биха изоставили електрическия багажник. Това е най-популярният отговор. На второ място е системата за цялостен обзор (около 60% от участниците в изследването).

Малко по-малко (58.4%) са уверени, че лесно могат да се справят без отопляем волан. Освен това антирейтингът включва система за помощ при паркиране (56.8%), круиз контрол (56.7%) и асистент за потегляне по наклон (56.5%).

Сред ненужните опции са още адаптивни фарове (55%) и централен подлакътник (54)%, имобилайзер ( 51,4%) и отопляеми дюзи за миене на предното стъкло (51,3%). Що се отнася до най-желаната опция то друго проучване ни казва коя е тя.

Експертите от услугата за споделяне на автомобили Citydrive и аналитичната агенция A2: Research твърдят, че най-привлекателната функция за шофьорите е автоматичното стартиране на двигателя.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 44 гласа.

Свързани новини