Отидете към основна версия

2 395 6

Tesla спечели 9 милиарда долара от други автомобилни производители

  • tesla-
  • регулаторни кредити-
  • емисии

Благодарение на своите електрически автомобили, компанията на Мъск има излишък от „регулаторни кредити“

От 2009 година до сега, Tesla е спечелила 9 милиарда долара от продажбата на регулаторни кредити на други автомобилни производители, които правят автомобили с конвенционални двигатели и не отговарят на стандартите за емисии, определени от регулаторите.

Както знаете, стандартите за емисии стават все по-строги, а ЕС си е поставил още по-строги цели за емисиите от автомобилите от следващата година. Така че забавянето на електрифицирането на превозни средства от други автомобилни производители гарантира, че регулаторният кредитен бизнес на компанията ще процъфтява.

Според анализаторите този бизнес не носи почти никакви допълнителни разходи, така че продажбата на права за емисии всъщност е чиста печалба за американския производител на електрически автомобили.

Tesla, която навлиза на пазара с ниски емисии благодарение на своите електрически автомобили, има излишък от „регулаторни кредити“. Други производители, които надвишават стандартите за емисии, купуват неизползвани квоти за емисии от Tesla, за да компенсират своите излишъци и да избегнат солидни глоби.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини