Отидете към основна версия

3 847 16

Батерията на Tesla Cybertruck се оказа наполовина празна (ВИДЕО)

  • tesla-
  • cybertruck-
  • батерия

Майсторите от екипа на Санди Мънро откриха неочаквано обяснение за ниския пробег на пикапа

Екипът от инженери на известния автомобилен експерт Санди Мънро разглоби електрическия пикап Tesla Cybertruck. Както се оказа, батерията на електрическия пикап се оказа наполовина празна.

В спецификациите на Cybetruck, Tesla посочва, че капацитетът на батерията на пикапа е 123 kWh. Както се оказа, повечето водачи бяха разочаровани от реалния пробег, който изобщо не отговаряше на обявения.

След много негативни отзиви от собственици, Tesla пусна т. нар. "range extender", който трябва да се монтира в товарното отделение на автомобила. Устройството обаче все още не е достъпно за закупуване.

Майсторите от екипа на Санди Мънро откриха неочаквано обяснение за ниския пробег на Cybertruck. След като работниците отвориха батерията, те откриха много място между слоя от 4 680 клетки и горната защитна плоча.

Екипът отбелязва, че всъщност батерията е наполовина празна и хипотетично има достатъчно място за друг слой от още 4 680 клетки. В този случай възниква въпросът защо от Tesla не са ги монтирали?

Само Tesla има точен отговор на този въпрос. Може би такава батерия би била твърде скъпа за производство и би тежала много повече. Очаква се официален отговор от компанията на Илон Мъск.

Sneak peek…video coming soon! pic.twitter.com/VqeygFQD4C

— Munro Live (@live_munro) April 2, 2024

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини