Last news in Fakti

17 Юни, 2024 09:28 4 839 37

Tesla спря продажбите на Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • чистачка-
  • дефект

Дефектна чистачка е причината за спиране на доставките на Tesla Cybertruck

Tesla спря продажбите на Cybertruck - 1

Радостта на първите собственици на Tesla Cybertruck беше помрачена от още един, неочакван проблем. Става дума за това, че гигантската чистачка на предното стъкло страда от непредсказуеми повреди.

Предното стъкло на Cybertruck почти се слива с капака и просто няма стандартно място за чистачки като при традиционните автомобили. Затова инженерите на Tesla трябваше да измислят уникално решение - гигантска чистачка, която е прикрепена към самото предно стъкло.

Този иновативен подход обаче доведе до неочаквани последствия: много собственици на Cybertruck се оплакват от проблем, свързан с тази чистачка, която стартира сама без видима причина и засяда в долно положение. До изясняване на проблема, продажбите на модела са спрени.

Все още не е установена точната причина за проблема. Но според експерти най-вероятно говорим за повреда в задвижващия механизъм на чистачките. Възможно е проблемът да е свързан с неправилна работа на сензорите, отговорни за активирането на чистачките, или с дефект в самия двигател.

Компанията официално потвърди съществуването на проблема и обяви, че всички екземпляри на Cybertruck, произведени преди откриването на дефекта, ще получат нов механизъм за предното стъкло. Все още не се съобщава точна информация как и къде ще стане подмяната.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 45677

    37 4 Отговор
    Аз по-грозно нещо не съм виждал. Сайбър трък е е една голяма недомислица.

    Коментиран от #4

  • 2 Колю Фичев

    24 1 Отговор
    Ми тесла отвсякъде
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор
    И още НЕ е започнала продажба на КАМИОНИТЕ си , които щяха да са на пазара от .... КРАЯ НА 2017-та ‼️‼️‼️

    Коментиран от #5

  • 4 Не сме толкова тъпи

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "45677":

    Колкото си мислиш. Разбрахме те от първия път преди пет години и не е нужно да го повтаряш три пъти под всяка статия за пикапа. Хайде спести си поне коментара с Ник Стиви Уондър. И на нас не ни харесва но не досаждаме. Казахме го веднъж два пъти преди години и спряхме да обясняваме колко е мокра водата всеки път, когато видим вода. Нито водата ще стане по мокра нито пикапа по грозен, за да досаждаме само и само да има какво да кажем.

    Коментиран от #7

  • 5 Ако не се лъжа

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Камионите навъртяха десетки милиони километри с реални товари на реални фирми по реалните пътища. Вероятно искаш да кажеш, че не се продават в достатъчни количества, а не че такъв камион не съществува все още?

    Коментиран от #8, #10, #12, #34

  • 6 Механик

    9 2 Отговор
    Има форми и механизми,които са се наложили като надеждни и дълготрайни. Не знам от какъв зор трябва да се проектират недоразумения в които нищо не е като хората. Вероятно се прави, понеже поклонниците на "новото модерно" държат да изглеждат различно, даже и половата си принадлежност.
    Те не са хетеро или бисекс, понеже това е старо и не изглежда различно. Те са "небинарни", понеже е модерно и се плаща добре.

    Коментиран от #9

  • 7 Пилотът Гошу

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Не сме толкова тъпи":

    Как да стане по-грозен, като е еталон за грозотия.
    Ти чакай да дойде оня електрифицираният, да почне пак да обяснява как електромобилите превземат света, Теслите ще летят с 500 км/ч и тн... Отдавна не е дращил глупости, ма то и Елон Мъск напоследък въобще не му помага...
  • 8 Пилотът Гошу

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ако не се лъжа":

    Глупости, няма и 100 бройки има произведени и са само за вътрешно ползване и от Пепси. Въпреки че уж са влезли в производство през 2022, програмата е забавена. Евентуално краят на 2025 щели да почнат реално производство... Единственото нещо, което е сигурно при Тесла, е отлагането....
  • 9 От какъв зор

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    И аз не знам от какъв зор трябва да хейтите и да се чудите по въпроси на които вече е отговорено в статията. Чистачката е толкова голяма и се намира на колонката не защото така е готино, както на тебе ти се струва, а по техническа причина - заради аеродинамиката, между стъклото и предния капак няма място за стандартни чистачки.

    Конете също са били надеждни и изпитани във времето и по твоята логика автомобилите са били излишни точно както са излишни двигателите и механизмите на пикапа които работят на 48 волта - автомобилът който ще бъде записан в историята като първия сериен автомобил с такава архитектура. Нормално е първите механизми на 48 волта да имат някакви проблеми с тази неизпитана технология, която също не е мода, а по-добро техническо решение от 12 v за мощни консуматори.

    Коментиран от #16, #20

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ако не се лъжа":

    БЕЗникова, БЕЗпознания,
    АМИ ЛЪЖЕШ СЕ ‼️‼️‼️
    ПРОВЕРИ КЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ И КЪДЕ СА НАВЪРТЯЛИ "ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ" ‼️
    За да разбереш, че
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СИ БЕЗ ДОМАШНО
    О ПИШЕШ ГЛЮ-ПОСТ В ПОСТ‼️
  • 11 007

    6 2 Отговор
    Това нещо все едно е зделано в Русия.
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ако не се лъжа":

    Аз казвам , това което искам да кажа ‼️
    Че НЯМА КАМИОНИ НА ИЛюзОН В ПРОДАЖБА ‼️
    А ти за пореден път си мислиш, че мислиш и знаеш ‼️

    Коментиран от #13

  • 13 Дефинирай продажба

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тези на Пепси подарени ли са? Платили ли са ги? Аз пък твърдя че продажбите започнаха през 2022 година, но са малки като обем, защото се произвеждат ръчно. Заводът за серийно производство се строи в момента. Големи обеми производство и продажби се очакват през 2026 ако не излъжат в срока отново. До тогава производството и продажбите ще продължават в малки обеми.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дефинирай продажба":

    Явно не правиш ИЛИ НЕ ИСКАШ , ИЛИ НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ, разлика между единични бройки за тестване и масова продажба ❗
    Уж много , а само 100 броя !
    Уж с пробег 800 км, а да ги използват.само до 100, при това само вътрешен транспорт !
    Уж ще товарят много , а засега остава тайна колко!
    Опит за игра на думи - като уж нашит самолети дето сме ги купили , ама ще дори не са произведени❗
    То по тази логика и аз съм спал с Джулия Робъртс и Катрин Зита Джоунс , ама те още не знаят ❗

    Коментиран от #21

  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дефинирай продажба":

    Що първо не дефинира: :
    " Камионите навъртяха ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ с РЕАЛНИ ТОВАРИ на РЕАЛНИ ФИРМИ по реалните пътища. " ‼️‼️‼️
  • 16 Умник

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "От какъв зор":

    ДВГ е по-нова технология от електрокар. На всичкото отгоре 12 V са се наложили в автомобилите най-вече заради влагата и мръсотията. Токът не обича влага и колкото е по-високо напрежението, толкова е по-голям проблема.Как се изолират 400 V на място с влага мръсотия и какво става с изолациите след примерно 5 г. Корозията на контактите също има лоюо влияние. Ел колите стават, но за сух климат и не много студен. Примерно за Калифорния стават, за Аляска не стават.

    Коментиран от #19

  • 17 бай Спиридон

    3 1 Отговор
    Е как къде ще ги сменят моторчетата? В моя гараж, естествено. Даже отпред съм сложил масичка и чадърче да чакат клиентите. Изкарал съм кафемашината. Няма страшно!
  • 18 Някой

    1 1 Отговор
    Това нещо не отговаря на никакви стандарти и трябва да е забранен в ЕС.
    Къде са му например мигачите и видими ли са отстрани?
  • 19 Понеже си много умен

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Умник":

    Все още не си разбрал че нисковолтовата инсталация на пикапа е 48 а не 12 v, а високоволтовата не е 400 волта, а 800 v архитектура.

    Но пък е възможно да си прав и проблемът да е от лоша изолация.
  • 20 Що си не гледаш механизмите?

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "От какъв зор":

    Тесла знаят как да си проектират автомобилите и как да отстраняват възникналите проблеми. На светлинни години са от теб и твоите представи за автомобил.

    Коментиран от #22

  • 21 Я пак?

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Уж много , а само 100 броя !"

    През цялото време говорят че са ПРОДАЛИ МАЛКО, бройки но са ги ПРОДАЛИ и на практика продажбите са започнали, за разлика от МАСОВОТО производство.

    Очевидно разговора с тебе е безсмислен и ще изопачаваш думите ми докрай.

    Понеже се води статистика, един от камионите на pepsi беше изминал 1000 мили за едно денонощие, Но никой в света не е в състояние да те убеди че могат да минат повече от 60 мили на ден, така че не смятам да ти давам линкове да провериш.

    10 милиона километра са 200 камиона по 50 000 км за няколко години. Ако мислиш че камионите минават по-малко километри от лек автомобил на година, дали има нужда от спор с тебе? Ти вече всичко си знаеш и никой не може да те убеди в "противното"?

    Същия си като първия дето се обяснява че водата е мокра и не се съгласява с останалите които казват, че ... водата е мокра и се чувства длъжен да спори с всеки който му каже че е пикапа е грозен.

    Коментиран от #24

  • 22 до фена на картинки Тесла

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Що си не гледаш механизмите?":

    Един декоративен разбирач си...Майко мила..
  • 23 Аз харесвам УАЗ Буханка!

    3 1 Отговор
    Мама и татко са ме правили в УАЗ Буханка.
    Родил съм се в УАЗ Буханка.
    С УАЗ Буханка ни караха до училище.
    На УАЗ Буханка служех в казармата.
    После в ТКЗС-то карах УАЗ Буханка.
    Срещнах жена ми в УАЗ Буханка.
    В УАЗ Буханка направихме първото ни дете.
    С УАЗ Буханка закарах жена ми в болницата да роди.
    С УАЗ Буханка ходихме на море. Спахме в УАЗ Буханка.
    Животът ми премина в УАЗ Буханка.
    Сега съм взел една стара УАЗ Буханка да си я стегна, че нямам пари за нова. Ще ходя на риба.

    Какво да му харесвам на това четвъртитото?
  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Я пак?":

    Ами като искаш да спориш -
    Започни с
    Камионите навъртяха
    ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ
    с РЕАЛНИ ТОВАРИ
    на РЕАЛНИ ФИРМИ
    по РЕАЛНИТЕ ПЪТИЩА. " ‼️
    Може без ликове, ДАЙЛИНКчо,
    но посочи поне НЯКОЛКО ФИРМИ, а не това е търговска тайна‼️
    Посочи.поне колко РЕАЛНО ТОВАРЯТ , а не това е фирмена тайна‼️
    Посочи по колко мили изминават ПОВЕЧЕТО КАМИОНИ, защото 1000 мили един камион може да ги измине за едно денонощие с трима шофьори и с няколко зареждания‼️
    Това с "бягане по тъча" вече не е ново‼️

    Коментиран от #25, #33

  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Може без ЛИНКОВЕ...."
  • 26 Косача

    2 1 Отговор
    Това е подигравка с отрасъла! Боже, какви времена доживяхме!

    Коментиран от #27

  • 27 оператор на млеконадойна единица

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Косача":

    Ако живееше в Щатите и ти предлагаха само сайбъртръкове може би щеше да имаш основание.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 престъпникът джо

    2 0 Отговор
    Такава кола може да си направи всеки най важното условие е --слаб в главата силен в ръцете всеки може да си направи такава кола с брадва. Няма аеродинамика , естетика , интерьер и тем подобни прост и упорит да си е достатъчно ? но не и умен защото ще се откажеш бързо.
  • 30 Чичовото

    2 0 Отговор
    Малеее... Сега забелязах каква грозотия е специялно тази честачка. Недодялана работа е...
  • 31 Стиви Уондър

    1 0 Отговор
    Аз си поръчах две.
  • 32 Добърден

    2 0 Отговор
    Ох това недоразумение много късно го спряха.
  • 33 Реалността

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Tesla pepsi И при това и реални фирми ли са?

    Превозват ли реални товари - батерии pepsi и чипсове?

    Ако правят само по три курса на ден на разстояние в едната посока 100 км колко километра въртят годишно 200 камиона? По моите сметки над 40 милиона реални километра годишно. По твоите нереални сметки колко са минали за две години? Под 10 милиона? Осъзнаваш ли че това са средно по 70 км на ден на камион? Реално ли ти се вижда?
  • 34 Повтарям

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ако не се лъжа":

    "Вероятно искаш да кажеш, че не се продават в достатъчни количества, а не че такъв камион не съществува все още?"
  • 35 Скорпион

    0 0 Отговор
    Като всичко произведено в краварника и в еврокравефермата. Важно е печалбата, после всеки да си чука главата.
  • 36 Чукча

    0 0 Отговор
    Язък.Греда.тъкмо щях да купувам.Такава красива кола не е за изтърване.Какъв дизайн,какъв финес и чистота на линиите.Мечта.Май и радарите не я хващат нали?Стелт.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.