Отидете към основна версия

2 539 7

Улиците на Мадрид бяха покрити с... ароматизиран асфалт, но неуспешно

  • асфалт-
  • технология-
  • аромат

Ароматът на манго е толкова силен, че на хората се налага да затворят прозорците си

Градските власти на Мадрид имат оригинален подход към ремонта на пътищата. Като част от мащабен проект за подобряване на състоянието на 323 улици на испанската столица, те решиха да използват... ароматизиран асфалт.

Интересното е, че ароматите на новите улици са различни. Някои от тях миришат на манго, други са с цитрусови и флорални аромати. За целта към асфалтовата смес, още в завода се добавя течен ароматизатор.

Тази миризма може да издържи от две до четири седмици. Идеята е по този начин жителите на града да се отърват от натрапчивата миризма на битум, Но оригиналният опит се оказа неуспешен.

Ароматът на манго е толкова силен, че на хората се налага да затворят прозорците си, за да се отърват от него. В социалните мрежи мадридчани разкритикуваха подобен странен подход към ремонта на улиците.

Мнозина смятат, че кметството трябва да се съсредоточи върху това как да защити града от жегата. Факт е, че през последните две години в Мадрид бяха изсечени почти 9 000 дървета, а нови така и не бяха засадени.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини