30 Май, 2024 13:09 2 463 7

Улиците на Мадрид бяха покрити с... ароматизиран асфалт, но неуспешно

  • асфалт-
  • технология-
  • аромат

Ароматът на манго е толкова силен, че на хората се налага да затворят прозорците си

Улиците на Мадрид бяха покрити с... ароматизиран асфалт, но неуспешно - 1

Градските власти на Мадрид имат оригинален подход към ремонта на пътищата. Като част от мащабен проект за подобряване на състоянието на 323 улици на испанската столица, те решиха да използват... ароматизиран асфалт.

Интересното е, че ароматите на новите улици са различни. Някои от тях миришат на манго, други са с цитрусови и флорални аромати. За целта към асфалтовата смес, още в завода се добавя течен ароматизатор.

Тази миризма може да издържи от две до четири седмици. Идеята е по този начин жителите на града да се отърват от натрапчивата миризма на битум, Но оригиналният опит се оказа неуспешен.

Ароматът на манго е толкова силен, че на хората се налага да затворят прозорците си, за да се отърват от него. В социалните мрежи мадридчани разкритикуваха подобен странен подход към ремонта на улиците.

Мнозина смятат, че кметството трябва да се съсредоточи върху това как да защити града от жегата. Факт е, че през последните две години в Мадрид бяха изсечени почти 9 000 дървета, а нови така и не бяха засадени.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон тиквун

    12 1 Отговор
    Да бяхте питали главният архитект на територията ни !!
  • 2 ватни размисли

    5 13 Отговор
    А по улиците на Москва тече мед и масло. Това е причината всички африканци да искат да емигрират там.
  • 3 Аз съм в Слънчев бряг

    10 2 Отговор
    На всякъде мирише на турски клозет
  • 4 Видял

    8 7 Отговор
    Испания е друг свят-държавата им е толкова напред, че да спрат и 300 години на Панеленото гето няма да им стигнат за да се доближат до тях

    Коментиран от #7

  • 5 Хейт

    13 1 Отговор
    Последно като бях в Мадрид - съвсем са скапали хубавия град. Навсякъде сеч, презастрояване и мърльотия. Движиш се по някакви подземни булеварди, уж екологични, пък то само гълташ изгорели газове в тъмните тунели. Грозни нови сгради, съсипани предградия, ужас!

    Коментиран от #6

  • 6 Шофьор на Юбер

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хейт":

    Моля?? В Мадрид ли си бил или София. Не говори глупости, относно подземните магистрали са построени още 2009 и са по-светли от ден. Мадрид е най-зеления град в света с над 550хиляди дървета и 600 парка!!!

    Всичко това, което си написал няма общо с реалността!! Погледни сега към родината си!
  • 7 Ни чул ни видял

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Видял":

    А ти какво очакваш. Докато 500 години Испания заробва колонии и ги ограбва, България спи под турско робство!